RAIDS: Prèvia al Silk Way Rally 2021

Com a únic ral·li marató de el calendari, la tercera prova de la Copa d’el Món de Ral·lis Cross-Country de la FIA, el Silk Way Rally (de l’1 a l’11 de juliol), serà la màxima aventura competitiva del campionat. Travessant els territoris de la Federació Russa i Mongòlia durant 10 dies de competició, la ruta èpica travessa 5.200 quilòmetres de boscos, deserts, ports de muntanya i pantans en més de 2.800 cronometrats.

Després de tota la documentació i les verificacions prèvies a l’esdeveniment, la sortida cerimonial a la ciutat d’Omsk, Rússia, l’1 de juliol, marca el començament del Silk Way Rally, que fa el seu debut al calendari de la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country de la FIA aquest any. Des d’aquí, la ruta es dirigeix ​​progressivament cap a l’est a través de Sibèria fins a arribar a Ulgii, a l’extrem oest de Mongòlia, a la fi de la tercera etapa. El desafiament de la resistència es completa amb una etapa marató de dos dies, que comença en la sisena etapa. La primera part és un bucle que entra i surt de Khovd, on només els propis competidors poden reparar els seus cotxes, mentre que la segona secció de l’Etapa Marató porta a les tripulacions a través d’un llarg tram selectiu de 313 quilòmetres al voltant d’Altai, on es reuneixen amb els seus equips de servei a la fi de l’etapa. Després segueixen dos dies més d’acció direcció a Ulan Bator. L’últim dia, l’11 de juliol, un tram selectiu relativament curt però d’alta velocitat entra i surt de la capital, abans que els guanyadors de la 11a edició del Silk Way Ral·li siguin coronats en la cerimònia de lliurament de premis la mateixa nit .

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

Yazeed Al-Rajhi i el seu copilot britànic Michael Orr encapçalen una impressionant llista provisional d’inscrits i el duo tornarà a estar en acció amb el seu Toyota Hilux. Com a líder de la classificació de la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country, el saudita intentarà repetir la seva victòria de 2018 i aprofitar l’absència dels seus rivals més propers.

Vladimir Vasilyev i Aleksei Kuzmich encara no han sumat punts en la sèrie, després dels seus decebedors sortides tant a Andalusia com a Kazakhstan. Competint amb el MINI Cooper Countryman, Vasilyev, actual campió de la Copa del Món FIA de Bajas Cross Country, espera tenir més sort al seu país.

El veterà competidor de cross-country, Guerlain Chicherit, està copilotat per Alexandre Winocq al Century Cr6, el cotxe que va estar tan a prop de la victòria en mans del seu compatriota Mathieu Serradori en l’última prova del Kazakhstan. Chicherit, que va guanyar la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country el 2009, serà sens dubte un altre dels aspirants a la victòria tot i portar cinc anys sense participar en ral·lis cross-country. Denis Krotov i Konstantin Zhiltsov són sisens a la classificació de la Copa del Món gràcies a un bon segon lloc en la ronda anterior i competiran al volant del MINI John Cooper Works Ral·li. Miroslav Zapletal i Marek Sykora van quedar just fora de el top 10 a Kazakhstan i, com és habitual, participen amb un Ford F150 Evo.

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

Darrere dels potents vehicles T1 hi ha un impressionant grup de competidors T3 encapçalats pels francesos Lionel Baud i Loic Minaudier en un PH Sport Zephyr, i Fernando Álvarez i Laurent Lichtleuter. Álvarez va aconseguir un bon vuitè lloc a la general del Kazakhstan i va ser segon en la categoria T3. Pavel Lebedev i Kirill Shubin competiran a casa amb el seu Can Am Maverick X3 XRS i són quarts a la classificació després d’aconseguir l’últim lloc de podi a la ronda anterior. A ells se’ls uneix un gran nombre de competidors en la categoria, incloent les tripulacions femenines d’Anastasia Nifontova / Ekaterina Zhadanova i Maria Oparina / Liudmila Petenko, també amb maquinària Can Am.

La categoria T4 és igualment impressionant, amb la tripulació nord-americana-brasilera d’Austin Jones i Gustavo Gugelmin al capdavant. Amb dues victòries en la categoria, Jones té un avantatge de 27,5 punts sobre Kees Koolen en la classificació, mentre que l’italià Eugenio Amos és tercer, a set punts de distància. L’holandesa Gesina Pol s’uneix a Koolen al seient del copilot, i la francesa Axelle Roux estarà al costat de Matthieu Margaillan. Tres tripulacions de Turkmenistan també han inscrit màquines Nissan Patrol T2.

No hay ninguna descripción de la foto disponible.

DADES RAL·LI

Distància total  5,248 km
Distància total cronometrada:2,821 km
Seccions selectives:10

Principals Inscrits

Yazeed Al Rajhi/Michael OrrToyota Hilux Overdrive
Vladimir Vasilyev/Alexey KuzmichMINI Cooper Countryman
Guerlain Chicherit/Alexandre WinocqCentury CR6
Denis Krotov/Konstantin ZhiltsovMINI John Cooper Works Rally
Miroslav Zapletal/Marek SykoraFord F150 Evo
Jérôme Pelichet/Pascal LarroqueMD Optimus
Andrey Cherednikov/Meiram TleukhanFord F150 Evo
Grzegorz Brochocki/Grzegorz KomarToyota Land Cruiser
Evgenii Sukhovenko/Kirill ChapaevGAZ 33027
Aleksei Ignatov/Evgeny PavlovGAZ A22R23

SILK WAY RALLY – HORARIS

Dijous 1 de juliol 
Conferència prèvia13:30 hrs
Cerimònia de sortida18:00 hrs
Dijous 2 de juliolEtapa 1, 87 km
Dissabte 3 de juliolEtapa 2, 132 km
Diumenge 4 de juliolEtapa 3, 133 km
Dilluns 5 de juliolEtapa 4, 296 km
Dimarts 6 de juliolEtapa 5, 440 km
Dimecres 7 de juliolEtapa 6, 385 km (Part 1, marató)
Dijous 8 de juliolEtapa 7, 313 km (Part 2, marató)
Divendres 9 de juliolEtapa 8, 421 km
Dissabte 10 de juliolEtapa 9, 393 km
Diumenge 11 de juliol 
Etapa 10217 km
Pòdium, Ulaanbaatar18:00 hrs
Classificació Cross-Country (Pilots) 
Nasser Al-Attiyah (QAT)29 punts
Lucio Alvarez (ARG)27 punts
Mattias Ekström (SWE)27 punts
Carlos Sainz (ESP)22 punts
Yazeed Al Rajhi (SAU)21.5 punts
Denis Krotov (RUS)19.5 punts
  
Cross-Country (Co-pilots) 
Mathieu Baumel (FRA)29 punts
Armand Monleon (ESP)27 punts
Emil Bergkvist (SWE)27 punts
Lucas Cruz (ESP)22 punts
Dirk Von Zitzewitz (DEU)21.5 punts
Konstantin Zhiltsov (RUS)19.5 punts
  
Cross-Country (T3 ) 
Cristina Gutierrez (ESP)58 punts
Fernando Alvarez (ARG)37.5 punts
Jose Luis Pena Campo (ESP)20.5 punts
Pavel Lebedev (RUS)18 punts
Annett Fischer (DEU)18 punts
Eric de Seynes (FRA)15 punts
  
FIA World Cup for Cross-Country Rallies (T4) 
  
Austin Jones (USA)59.5 punts
Kees Koolen (NLD)32 punts
Eugenio Amos (ITA)25 punts
Khalifa Al-Attiyah (QAT)20.5 punts
Diego Martinez (ARG)13 punts
Hernan Garces (CHL)12.5 punts
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share