RAIDS: Chicherit – Winocq i el Century Cr6 s’emporten un dur Silk Way Rally 2021

FotoFIA

Guerlain Chicherit i Alexandre Winocq s’han imposat al Silk Way Rally, la tercera prova de la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country. El duo francès s’ha imposat amb més de nou minuts d’avantatge sobre Denis Krotov i Konstantin Zhiltsov amb el MINI John Cooper Works Ral·li. Jérôme Pelichet i Pascal Larroque van completar les posicions de podi.

Chicherit i Winocq es van mantenir al capdavant des del principi, sense sortir-se de les tres primeres posicions en cap de les etapes. La tripulació del Century Cr6 va perdre temps en la tercera etapa, la marató, perdent-se en un punt de navegació, però va ser capaç e recuperar el temps perdut. Quan van arribar a l’alçada de Vladimir Vasilyev en el tram, es van veure embolicats en la pols del rus i van xocar contra una gran roca, danyant el cotxe que van haver de reparar ells mateixos durant la mateixa tarda.

FIA

Durant la penúltima jornada, en la mateixa etapa lleugerament allargada, recorreguda en sentit invers, la tripulació va patir una punxada, però es va recuperar amb el millor temps per fer-se amb el liderat de la general del ral·li. En l’última etapa, van tornar a ser els més ràpids i es van adjudicar la victòria en el primer ral·li Cross Country de Chicherit en cinc anys.

Krotov i Zhiltsov van ser els primers a marcar el ritme i van liderar la primera etapa. Van caure fins al quart lloc, però el millor temps en l’etapa marató els va colocar de nou en el tercer lloc de la classificació general. Els dos segons millors temps en les dues últimes etapes van consolidar la seva posició. Pelichet i Larroque van fer una bona carrera per a ocupar l’última posició de podi, la tripulació va anar pujant gradualment en la taula de posicions des del cinquè al tercer lloc.

FIA

Sergei Kariakin i Anton Vlasiuk es van fer amb el quart lloc de la general, ja que els russos també van guanyar la categoria T4 amb el seu BRP Can-Am Maverick. Van tenir problemes amb les altes temperatures del motor i de l’intercooler a meitat de la prova, els passos d’aigua afortunadament els van ajudar a mantenir el cotxe fresc, però una actuació sense errors també els va recompensar amb el millor temps de la categoria en tres etapes.

Jean-Luc Pisson Ceccaldi i Jean Brucy van ser el vehicle líder entre els T3 i la tripulació de PH Zephyr va acabar cinquena posició en la general després de marcar els millors temps de la categoria en tres dels trams. Van superar a Pavel Lebedev i Kirill Shubin en el tercer tram i van mantenir la posició fins a la línia de meta. Matthieu Margaillan i Axelle Roux van ser els segons dels aspirants entre els T4 a la setena posició de la general, amb Pavel Silnov i Evgenii Zagorodniuk a només tres minuts de distància en el seu Can Am Maverick. El top 10 el van completar José Penya / Rafael Tornabell, i Anastasia Nifontova / Ekaterina Zhadanova, que es van dur la segona etapa entre els T3. Vladimir Vasilyev i Aleksei Kuzmich, líders després de la tercera etapa, van patir punxades al penúltim tram i es van veure obligats a retirar-se de la prova de casa.

FIA

Després de les modificacions de l’itinerari, que han donat lloc a un recorregut més curt, es reduiran els punts d’aquesta prova.

La propera prova de la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country de la FIA portarà els contendents a el Ral·li del Marroc (8-13 d’octubre).