WRC: Pajari escombra al Junior WRC del Ral·li d’Estònia 2021, però el campionat continua molt obert

FotoJWRC

Sami Pajari va aconseguir la victòria al Ral·li d’Estònia, la primera de la seva carrera al Junior WRC i la primera victòria finlandesa al Junior WRC des de 2013.

El Ral·li d’Estònia va suposar un gran repte per a les tripulacions del FIA Júnior WRC d’enguany, que es van mostrar molt forts i amb un alt ritme. La lluita per la segona posició entre Jon Armstrong, Martin Koci i Martins Sesks va ser molt entretinguda durant tot el ral·li, amb els tres pilots separats per dècimes de segon en nombrosos punts del ral·li.

Koci va marcar els tres millors temps de la jornada de divendres, acabant el dia en tercera posició després de lluitar amb Armstrong per la segona posició. Va començar el dissabte guanyant tres punts Wolf Stage Win consecutius en la primera etapa, per avançar a Armstrong i aconseguir la segona posició, que va mantenir de cara a diumenge. El segon, el tercer i el quart estaven separats per només sis segons a l’inici de les especials de diumenge, amb Koci en segona posició. A meitat de la jornada, Koci es mantenia en una sòlida tercera posició, però el desastre va arribar en la Power Stage, en què l’eslovac va patir una fallada en l’eix de transmissió i es va retirar del ral·li a 3 km de la meta.

Sesks va tenir un començament difícil, lluitant per aconseguir un bon ritme i acabant el primer dia en quart lloc. Dissabte, el ritme de Martins Sesks va millorar i es va apropar als tres primers llocs, la qual cosa li va permetre lluitar perfectament per la segona posició el diumenge. Va començar el diumenge amb un ritme prometedor i va estar a punt d’arribar al segon classificat, Armstrong, a meitat de la jornada. No obstant això, el seu dia se’n va anar a norris en el tram 22 en què va perdre més de 40 segons després de doblegar la direcció. A la penúltima especial es va acostar a 8,8 segons de la tercera posició i, després del sorprenent abandonament de Koci en l’última especial, va heretar la posició i es va adjudicar l’últim punt en la Wolf Stage Win.

Armstrong va tenir un començament lent el divendres, perdent molt de temps davant de Pajari, però va pujar en la taula de temps a la SS5 i va ser l’únic pilot que va impedir a Pajari guanyar l’etapa divendres. Va mantenir el seu impuls guanyador en la segona etapa i va continuar retallant l’avantatge de Pajari. Dissabte, Armstrong va tenir problemes d’adherència i va perdre temps en les quatre primeres especials, però a la tarda va tornar a estar en forma i va aconseguir la primera victòria parcial a la SS15, retallant la distància amb Koci, segon. Armstrong va començar diumenge a gairebé 40 segons de Pajari, en tercera posició, però es va col·locar en segona posició després de la primera cronometrada del dia, després d’aconseguir un Wolf Stage Win Point. Seguiria obrint una bretxa amb el tercer lloc i aconseguia una victòria de tram addicional abans d’arribar a la fi del ral·li, reduint l’avantatge amb Pajari a 25 segons.

Pajari va estar en la seva pròpia lliga durant tot el Ral·li d’Estònia, traient avantatge amb facilitat al principi del ral·li i gestionant-a partir d’aquí amb una maduresa exemplar. Estònia és la primera victòria de Pajari al Junior WRC, que ha trigat a arribar des del debut al Ral·li de Finlàndia de 2019. En total, el finlandès es va adjudicar 9 Wolf Stage Win Points al Ral·li d’Estònia, la segona vegada que aconsegueix aquesta xifra en 2021 després d’anotar 9 al Ral·li de Croàcia.

Pajari lidera ara el campionat amb 71 punts i proves restants. Martins Sesks ha caigut a la segona posició amb 67 punts, mentre que Jon Armstrong és tercer amb 56 punts. Les tripulacions dels Junior WRC que completin les cinc proves de campionat podran descartar el seu pitjor puntuació en la classificació. Els que competeixin en tres proves o més abans de l’última prova de la temporada es classificaran per obtenir el doble de punts al Ral·li de Catalunya, el que significa que la lluita pel campionat està lluny d’acabar.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share