RAIDS: Prèvia Baja Aragó 2021

La sempre popular Baja Espanya Aragó (22-24 de juliol) és la cinquena prova de la Copa del Món FIA de Bajees Cross Country i l’esdeveniment inaugural de la recentment creada Copa Europea FIA de Bajes Cross Country. Es tracta d’un altre clàssic del calendari amb condicions molt complicades sobre pistes polsoses i rocoses a la regió de Terol. Juntament amb les altes temperatures de l’estiu, la 37a edició de la Baja Aragó promet oferir una altra dura prova.

L’esdeveniment ha atret un nombre rècord d’inscripcions amb algunes de les millors tripulacions de la disciplina que competiran en la primera de les cinc proves europees del calendari. Yassir Seaidan i Alexey Kuzmich encapçalen les inscripcions gràcies al seu lideratge a la Copa del Món. Els russos, als comandaments d’un MINI John Cooper Works Ral·li, arriben a Arago després d’haver guanyat les dues rondes anteriors a l’Aràbia Saudita i Jordània, el que els ha portat a liderar la sèrie.

Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel fan la seva primera aparició en la Copa del Món FIA de Bajas Cross Country aquesta temporada. Amb el Toyota Hilux Overdrive, la parella de Qatar / francesa sap com conquerir les etapes aragoneses, havent guanyat junts les edicions de 2016 i 2017. Els seus companys d’equip, Yazeed Al Rajhi i Michael Orr, tornen a l’acció i buscaran una nova victòria per afegir al seu triomf a la Baja de Dubai al febrer.

El tercer equip Overdrive està en mans d‘Erik Van Loon i Sébastien Delaunay, la parella holandesa/francesa que espera millorar la seva posició després d’acabar segon en la ronda anterior a Jordània.

El nou vegades campió de món de ral·lis, Sébastien Loeb, estrenarà el Prodrive Hunter amb el seu nou copilot, Fabian Lurquin, al seu costat. Els seus companys d’equip, Nani Roma i Àlex Haro, van acabar en segona posició l’última vegada que es va disputar la prova en 2019, però Roma ha pujat a l’esgraó més alt de podi en cotxes en la seva prova de casa ni més ni menys que cinc vegades, amb quatre victòries més en motos. Un altre català que també pendrà la sortida a la prova aragonesa serà Dani Oliveras que farà les tasques de copilot al nou pilot de l’equip Bahrain Raid Xtrem ‘Orly’ Terranova.

Mattias Ekström i Emil Bergkvist també debuten a la Copa del Món a l’Aragó, els suecs han estat competint amb èxit a la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country, on estan acumulant alguns resultats de primer nivell en el seu MINI X-Raid.

João Ramos, que va acabar sisè en 2019, i Filipe Palmeiro, s’han inscrit un Toyota Hilux i els polonesos Krzysztof Holowczyc i Łukasz Kurzeja tornen a l’acció en un altre X-Raid MINI.

LAC ROSE, SENEGAL - MAY 29: Jutta Kleinschmidt (GER), ABT CUPRA XE during the Ocean X-Prix at Lac Rose on May 29, 2021 in Lac Rose, Senegal. (Photo by Colin McMaster)

Jutta Kleinschmidt, presidenta de la Comissió de Cross-Country de la FIA i la primera i única dona a guanyar el Ral·li Dakar, estarà en acció per primera vegada des de la Baja Aragó del 2016. Totalment recolzada per l’equip ABT CUPRA XE, està competint com a part del seu programa d’entrenament Extreme E per a les tres carreres restants de la sèrie elèctrica de tot terreny d’aquesta temporada.

Darrere dels 43 cotxes de la categoria T1 hi ha un impressionant grup de vehicles de les categories T3 i T4, encapçalats per un fort contingent espanyol amb diverses màquines. El francès Claude Fournier avantatja Saleh Abdullah Alsaif per només cinc punts en la classificació, mentre que Mshari Althefiri és tercer, a 7,5 punts de distància. La categoria serà sens dubte molt competitiva, amb un gran nombre d’aspirants de primer ordre, entre els quals es troben el defensor del títol T4, Kees Koolen, i la nouvinguda, Molly Taylor, ex campiona australiana de ral·lis. També s’han inscrit 3 tripulacions en la categoria T2.

Horaris i classificació de la Baja Aragó 2021

Divendres 23 de juliol – Etapa 1 
Inici SS1 (180 km)     08:30 h
Primer cotxe en arribar al service11:17 h
Dissabte 24 de juliol – Etapa 2 
Inici SS2 (151 km)07:46 h
Inici SS3 (212 km)13:21 h
Primer cotxe en arribar al service16:36 h
Pòdi17:30 h
Copa del món Cross-Country Bajas (Pilots) 
Yasir Seaidan (SAU)70.5 p
Mshari Althefiri (KWT)30 p
Vladimir Vasilyev (RUS)29 p
Yazeed Al Rajhi (SAU)28 p
Saleh Abdullah Alsaif (SAU)27.5 p
Erik Van Loon (NLD)26 p
  
Copa del món Cross-Country Bajas (Copilots) 
Alexey Kuzmich (RUS)99.5 p
Sébastien Delaunay (FRA)30 p
Michael Orr (GBR)28 p
Orio Vidal Montijano (ESP)27.5 p
Nasser Al-Kuwari (QAT)22 p
Vladimir Novikov (RUS)21.5 p
  
Copa del món Cross-Country Bajas (T3 Pilots) 
Dania Saud Akeel (SAU)54.5 p
Boris Gadasin (RUS)29 p
Pierre Lachaume (FRA)28 p
Michel Fadel (LBN)20 p
Anastasiya Nifontova (RUS)20 p
Anvar Ergashev (UZB)15.5 p
  
Copa del món Cross-Country Bajas (T4 Pilots) 
Claude Fournier (FRA)69.5
Saleh Abdullah Alsaif (SAU)64.5
Mshari Althefiri (KWT)57
Pavel Lebedev (RUS)27
Thomas Bell (ARE)16.5
Saed Zaki Almouri (SAU)15.5
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share