WRC: Neuville – Wydaeghe, profetes a la seva terra aconseguint la victòria al Ral·li Ypres 2021

Thierry Neuville ha aconseguit aquest diumenge el primer triomf de la temporada que també és a casa i en el debut de Bèlgica al calendari del campionat del món.

El diumenge la prova es desplaçava 300 km direcció a les Ardenes on es diputarien quatre trams a les rodalies del Circuit d’Spa. Stavelot 1, on Kalle Rovanperä (Toyota) era per 1,3s més ràpid que Ott Tänak (Hyundai), sent Neuville el tercer a 1,3. Elfyn Evans (Toyota) aconseguia la quarta marca a 1,6, amb Craig Breen (Hyundai) sisè, Neuville ampliava el marge en la general, així com Evans en el tercer lloc.

Hyundai

El primer pas per la secció Francorchamps en el tram 18, Tänak ha estat mig segon més ràpid que Rovanperä. A Stavelot 2, Tänak aconseguia el millor temps un altra vegada.

Ypres ha finalitzat la prova amb el tram 20, la Power Stage. En el segon pas per la secció Francorchamps, Tänak aconseguia el millor registre per davant Sébastien Ogier (Toyota) per obtenir els punts extra corresponents i aconseguir el sisè lloc final. Ogier, ha estat cinquè en la general però ha esgarrapat un punt a Evans en la lluita pel títol: el gal·lès ha estat cinquè a la Power Stage.

Imagen
Ogier

Neuville ha estat tercer en l’últim tram, emportant-se la prova de casa amb 30,7s de marge sobre Breen, sisè a la Power Stage. Rovanperä ha aconseguit el podi amb 6.5s d’avantatge per davant d’Evans.

En WRC2, aquest diumenge només hi havien dos pilots després de l’abandó d’Oliver Solberg amb problemes elèctrics al dissetè tram. Jari Huttunen (Hyundai) ha guanyat la categoria amb 40 minuts d’avantatge i ha guanyat sense problemes. No obstant això, Nikolay Gryazin (Volkswagen) ha gunayat les tres primeres especials del dia, però en l’últim tram ha conduit en un ritme increïblement baix, ja sense cap opció.

Hyundai

Pel que fa a WRC3, victòria per a Yohann Rossel (Citroën). Després de perdre la primera posició ahir, ha començat el dia superant a Sébastien (Skoda) amb un millor registre en el tram 17. Bedoret ha perdut el ritme amb un matí difícil, i Rossel ha aconseguit el triomf de la categoria superant a Cracco (Skoda) per a 51s. Vincent Verschuenen (Volkswagen) ha completat el podi WRC3.

WRC

Segueix el sense sentit de dividir en dues categories el cotxes rally2, i en aquesta prova es torna a ficar en evidència en guanyar i completar el podi de la categoria RC2 tot de cotxes del WRC3.

Junior WRC per a Armstrong

Jon Armstrong ha completat un gran cap de setmana a Ypres a l’aconseguir la victòria entre els Juniors. Armstrong ha estat al capdavant des del principi i ha liderat la lluita entre els Ford Fiesta Rally4 de principi a fi.

Després d’acumular un avantatge de 49,9 segons en la primera jornada, el pilot de l’Ulster va ampliar l’avantatge el dissabte abans de superar l’última etapa al Circuit de Spa-Francorchamps.

El seu únic problema va ser una petita sortida el divendres a la nit, quan es va sortir i va doblegar l’eix posterior del Fiesta. El marge de victòria final ha estat d’1 minut i 0,6 segons sobre Sami Pajari i en tercer lloc ha acabat  Robert Virves.

WRC

La propera cursa és l’Acròpolis a Grècia que torna al calendari del WRC per primera vegada des del 2013 i tindrà lloc del 9 al 12 de setembre. L’esdeveniment té una reputació llegendària pel seu terreny aspre i rocós.