RAIDS: Prèvia Baja Polònia 2021

La Baja Polònia (26-29 d’agost), que se celebra als municipis de Szczecin, Drawsko Pomorskie i Dobra, acull la setena prova de la Copa del Món FIA de Bajas Cross Country i la tercera prova de la Copa d’Europa d’aquest any. La 13a Baja Polònia serà tan desafiant com sempre, amb llargues seccions en camps militar dissabte barrejades amb especials d’esprint més curtes més a prop de la ciutat de Szczecin en l’últim dia de competició el diumenge.

Amb només tres proves restants en el calendari, la competència s’intensifica i la Baja Polònia ha atret a molts dels principals aspirants al títol en totes les categories. Yasir Seaidan i Alexey Kuzmich segueixen encapçalant la classificació de la Copa del Món de la FIA a base podis durant tota la temporada. Al MINI John Cooper Works Rally, la tripulació saudita / russa aspira a obtenir un altre bon resultat per aconseguir el seu primer títol mundial. No obstant això, Yazeed Al Rajhi i Michael Orr els persegueixen amb afany i han retallat la diferència a només 23 punts. Després de perdre per poc la victòria en l’última prova, a Hongria, quan el resultat es va decidir per un desempat, la tripulació del Toyota Hilux Overdrive voldrà sumar el màxim de punts a Polònia.

Els polonesos Krzysztof Holowczyc i Łukasz Kurzeja realitzen la seva tercera sortida consecutiva de la temporada a la Copa del Món i el duo torna a l’acció al MINI després d’aconseguir la victòria en el desempat hongarès d’Al Rajhi. Ningú té més victòries que el favorit local, Holowczyc, amb sis triomfs al seu país. S’associen amb els seus companys d’equip Michał i Julita Małuszyński, que van acabar segons en la general l’any passat, en un tercer Mini X-Raid John Cooper Works.

Miroslav Zapletal i Marek Sykora són actualment quarts a la classificació de la Copa del Món després d’acabar just fora dels tres primers a Hongria. Zapletal ha pujat a podi a Polònia ni més ni menys que tres vegades amb diferents vehicles. Benediktas Vanagas i Filipe Palmeiro competiran amb un altre Hilux, mentre que els russos Denis Krotov i Konstantin Zhiltsov tornaran amb un John Cooper Works Buggy.

Dania Akeel competirà a Europa per segona vegada, la saudita acumula més experiència en T3. Actualment lidera la categoria amb dues victòries i una segona posició, i estarà copilotada pel francès Stéphane Duple en un RM Sport Mamba. Jesús Fuster és segon a la classificació de la Copa del Món de T3, però lidera per poc la classificació europea després d’aconseguir la victòria a Hongria. No obstant això, la competència en aquesta categoria serà dura, ja que els habituals Santiago Navarro i Kees Koolen també són a la llista d’inscrits provisional.

La categoria T4 serà igual de disputada, amb els quatre principals aspirants al títol mundial enfrontats. El kuwaitià Mshari Al-Thefiri encapçala actualment la classificació amb 17 punts d’avantatge sobre Saleh Abdullah Al-Saïf. El francès Claude Fournier es troba a dos punts de distància, i Alexandre Re és quart, ja que el portuguès es va imposar en les dues proves anteriors. Els seus dos triomfs el situen al capdavant de la classificació de la Copa d’Europa de la FIA.

Informació prova

Distancia total784.83km
Distància cornometrada:429.27 km
Seccions cronometrades:7

Principals inscrits

Yasir Seaidan/Alexey KuzmichMINI John Cooper Works Rally
Yazeed Al Rajhi/Michael OrrToyota Hilux Overdrive
Krzysztof Hołowczyc/Łukasz KurzejaMINI John Cooper Works Rally
Michal Małuszyński/Julita MałuszyńskiMINI John Cooper Works Rally
Miroslav Zapletal/Marek SykoraFord F150 Evo
Benediktas Vanagas/Filipe PalmeiroToyota Hilux
Denis Krotov/Konstantin ZhiltsovMINI John Cooper Works Buggy
Pedro Dias da Silva/Jose Sa PiresFord Ranger EXR Proto
Markus Walcher/Stephan StenskyNissan Navara VK56
Włodzimierz Grajek/Szymon MarciniakBMW X5
Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share