ERC: Kopecky aprofita el drama de Cais per guanyar el seu desè Barum

Divendres a la nit que va arrencar l’edició 50 del Ral·li Barum Zlín, ja sense el líder d’ERC en acció, ja que Alexey Lukyanuk (Sainteloc / Citroën) va tenir un accident en les proves que el va deixar fora. Kopecký va ser el més ràpid a la súper especial a la nit inaugural, superant a Mikkelsen per dues dècimes.

El txec va tornar a marcar el ritme en les dues primeres especials de dissabte, però seguidament perdria davant Mikkelsen i Cais. El jove talent local, Cais, al volant del Ford Fiesta Rally2 va ser la sensació de la prova quan va ser capaç de prendre-li el liderat a l’estrella dels últims anys del ral·li. Va ser en el tram 9, amb el qual s’acabava l’acció de la primera jornada, va ser on va acabar superant a Kopecký per 2,1 s.

Va ser el primer canvi de líder de la prova, però diumenge al matí Cais s’escapava per entrar a les tres últimes especials amb més de 20 segons d’avantatge. El jove pilot txec va mantenir les distàncies amb el seus competidors però tot es va esfondra en l’últim tram de la prova quan es sortia de carretera bolcant el seu Ford Fiesta i quedant-se sense cap opció d’acabar la prova.

Imagen

Va aprofitar Kopecký, que amb un rendiment molt sòlid va tornar a guanyar a casa. Mikkelsen, igualment consistent, va acabar en segon lloc després d’estar tercer durant gairebé la meitat de la cursa, mentre que Mareš va pujar al podi.

A ERC2, Érdi Tibor (Erdi Team Kft / Mitsubishi) va guanyar amb 1m24,3s per davant de Dariusz Poloński (RallyTechnology / Abarth). Pep Bassas (Rallye Team Spain / Peugeot) va guanyar a Jean-Baptiste Franceschi (Toksport WRT / Renault) per 1’16 per guanyar a l’ERC3, el pilot català, acompanyat d’Axel Coronado, va fer un ral·li molt intel·ligent, no perdent el ritme dels de davant en els primers compassos de la prova i guardant la roba quan els seus principals rivals per la lluita pel campionat anaven abandonant. Per la sev part Franceschi va guanyar a l’ERC3 Junior contra Norbert Maior (Topp-Cars Rally Team / Peugeot) per 18.2 s.

A l’ERC Junior va obtenir una victòria per Ken Torn (M-Sport Poland / Ford), que va guanyar amb més d’un minut per davant d’Oscar Solberg (Ford), sent els dos únics que van arribar al final de la categoria.

1Kopecký Jan/ Hloušek Jan
Škoda Fabia Rally2 Evo
2Mikkelsen Andreas/ Andersson Jonas
Škoda Fabia Rally2 Evo
+00:40.1
3Mareš Filip/ Bucha Radovan
Škoda Fabia Rally2 Evo
+01:40.2
4Herczig Norbert/ Ferencz Ramón
Škoda Fabia Rally2 Evo
+01:44.0
5Marczyk Miko/ Gospodarczyk S.
Škoda Fabia Rally2 Evo
+02:28.5
6Llarena Efrén/ Fernandez Sara
Škoda Fabia Rally2 Evo
+03:09.4
7Devine Callum/ Fulton James
Ford Fiesta R5 MkII
+03:22.8
8Jakeš Miroslav/ Machů Petr
Škoda Fabia R5
+04:50.7
9Bonato Yoann/ Boulloud B.
Citroën C3 Rally2
+05:13.4
10Koči Martin/ Tureček Martin
Škoda Fabia Rally2 Evo
+06:00.0
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share