RAIDS: Al Rajhi guanya la Baja Itàlia 2021 i té a tocar el títol

Yazeed Al Rajhi i Michael Orr es van adjudicar la victòria en la Baja Itàlia, penúltima prova de les Copes de el Món i d’Europa de Bajas Cross-Country de la FIA. La tripulació del Toyota Hilux va guanyar dos dels cinc trams selectius per arribar a la meta amb un marge de victòria de tres minuts i tres segons sobre Tiago Reis i Valter Cardoso. El duo lituà-portuguès format per Benediktas Vanagas i Filipe Palmeiro va acabar tercer, el que va suposar un podi totalment dominat per Toyota i la seva Hilux.

El saudita Al Rajhi, guanyador el 2014, van ser els més ràpids en l’etapa classificatòria inicial i van optar per sortir els primers a la carretera, una estratègia que va donar els seus fruits davant l’amenaça de pols en suspensió. Després van guanyar la segona etapa per establir un avantatge de tres minuts i 25 segons, amb els seus rivals més propers a la sèrie – Seaidan i Hołowczyc- havien tingut problemes. Tot i que les victòries d’etapa se’ls van escapar en la segona etapa, els tres primers llocs i una carrera sense problemes en les tres seccions van ser suficients per assegurar la victòria i el lideratge en les Copes de el Món i d’Europa de Bajas de Cross Country de la FIA.

© Baja itàlia

Reis i Cardoso van millorar el seu millor resultat de la temporada -quarts- amb un bon segon lloc en la general, ja que la tripulació portuguesa només es va quedar un cop fora dels tres primers llocs en els trams cronometrats. Van perdre temps durant la primera etapa per un parell de problemes de navegació, però es van recuperar amb una sòlida actuació en les tres últimes etapes; un bon resultat per Reis, que competia per primera vegada a Itàlia.

Vanagas i Palmeiro van pujar a podi per segona vegada consecutiva, ja que la tripulació de l’Hilux va ser tercera tant a Polònia com a Itàlia. Van patir en la pols de la segona secció, però per la resta van tenir una carrera neta, a part de canviar una roda en l’etapa final, mantenint la seva tercera posició.

Baja Itàlia

Erik Van Loon i Sébastien Delaunay van pujar de la cinquena a la quarta posició en l’última etapa, la parella holandesa / francesa amb un parell de entrebancs al principi de la prova i que després es va beneficiar en els últims quilòmetres quan Xavier Pons i Armand Monleon van caure de la quarta a la desena posició de la general després d’una punxada lenta.

Miroslav Zapletal i Marek Sykora van portar el seu Ford F150 a casa en cinquè lloc, per davant d’Abdullah Saleh Alsaif i Kirill Shubin, que van acabar sisens a la general i es van adjudicar la victòria en la categoria T4. Van estar en plena batalla en tot moment, però la victòria de categoria en dos dels cinc trams va ser suficient per assegurar la seva tercera victòria de la temporada amb el BRP Can Am Maverick. Els germans Alexandre i Pedro Re es van quedar a només 5,1 segons, amb dues victòries d’etapa a l’esquena, però el més important és que el seu resultat assegura provisionalment el títol de pilots T4 a l’acabada de crear Copa Europea FIA de Bajas Cross-Country.

© Baja Itàlia

Amerigo Ventura i Mirko Brun van ser la tripulació italiana millor classificada, tercers en T4 i vuitens a la general, per davant de Santiago Navarro / Marc Solà, que també es van adjudicar la victòria en la categoria T3 al Overdrive OT3. Dania Akeel, en la seva temporada de debut al cross-country, va acabar quarta en la categoria però s’ha portat provisionalment el títol de pilots T3 a la Copa del Món FIA de Bajas de Cross-Country.

La tripulació polonesa formada per Krzysztof Holowczyc i Lukasz Kurzeja aspirava a aconseguir un triplet de victòries a la Copa del Món, després d’haver-se emportat els èxits a Hongria i Polònia. No obstant això, la tripulació de MINI va tenir problemes en la fase de classificació, quan un error els va implicar fortes penalitzacions.

L’última prova de la Copa del Món i de la Copa d’Europa de Bajas Cross Country portarà els contendents a Baja Portalegre (28-30 d’octubre).

Baja Itàlia – Classificació Final

1Yazeed Al Rajhi/Michael OrrToyota Hilux Overdrive5hr 02min 47sec
2Tiago Reis/Valter CardosoToyota Hilux Overdrive5hr 05min 50sec
3Benediktas Vanagas/Filipe PalmeiroToyota Hilux5hr 13min 34sec
4Erik van Loon/Sébastien DelaunayToyota Hilux Overdrive5hr 13min 44sec
5Miroslav Zapletal/Marek SykoraFord F150 Evo5hr 26min 07sec
6Saleh Abdullah Al Saif/Kirill ShubinBRP Can Am Maverick (T4)5hr 26min 37sec
7Alexandre Re/Pedro ReBRP Can Am Maverick (T4)5hr 26min 43sec
8Amerigo Ventura/Mirko BrunYamaha YXZ 1000R (T4)5hr 31min 15sec
9Santiago Navarro/Marc SolaOverdrive OT3 (T3)5hr 35min 34sec
10Xavier Pons/Hernando Armand MonleonToyota Hilux Overdrive5hr 37min 38sec
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share