WRC: Latvala, un enamorat de Kalle

FotoToyota

Últim guanyador del Ral·li de Grècia al WRC abans del retorn de l’esdeveniment aquest cap de setmana, Jari-Matti va valorar especialment la victòria del seu jove pilot Kalle Rovanperä, així com el tercer lloc de Sébastien Ogier, un resultat que va permetre al fabricant japonès tornar a destacar-se en el campionat.

Durant tot el cap de setmana, el finlandès es va divertir veient el progrés i els temps de Kalle, amb la tensió encara present mentre el seu pilot aconseguia scratx.

“En venir a aquest esdeveniment i veure els nostres pilots en la primera etapa, ja estava molt, molt feliç, tots van començar al màxim nivell. Malauradament, Elfyn va tenir el problema i el seu ral·li immediatament va donar un gir a pitjor. Séb va conduir com un campió, sap guanyar el campionat i Kalle va ser increïble. Vaig dir a Estònia que teníem un nou finlandès volador, però aquí ha volat encara més amunt.

Per descomptat, teníem por que no pogués mantenir el cotxe a la carretera. Però està molt més relaxat que jo: pot controlar les seves emocions. “

Latvala

Amb molta experiència a Finlàndia, un ral·li que va competir des dels 18 anys, el finlandès haurà d’esperar condicions inusuals per a aquest ral·li excepcionalment desplaçat a l’octubre.

El Ral·li de Finlàndia ja s’ha celebrat a finals d’agost, però mai a l’octubre. En aquesta època de l’any, les carreteres seran diferents. Fa vint anys que condueixo a l’estiu en aquest ral·li i al juliol o principis d’agost tenim condicions molt caloroses amb una capa de terra sobre les pistes.

Quan faci més fred, estarà una mica humit, però mai se sap el temps. Els pilots experimentaran un nivell d’adherència diferent. Com esmenta Séb (anteriorment a la roda de premsa), el temps en general serà un dels temes i l’altre tema conduir a les fosques (un especial està programat íntegrament a la nit), no ho hem fet mai”.

Després de perdre molts punts davant Hyundai al ral·li de Ypres, l’equip Toyota Gazoo Racing ha tingut una excel·lent operació a Grècia aquest cap de setmana. Al final de la temporada, la tensió augmenta i el finlandès s’enfronta lògicament a una situació molt estressant.

“Bèlgica no va ser el millor esdeveniment per a nosaltres, Hyundai va guanyar molts punts i sabíem que aquí necessitàvem molts punts. Si no els aconseguís, hauria creat pressió per a Finlàndia. esperem que no tinguem problemes i ens mantinguem en pista, és més difícil que quan era pilot “.

Preguntat sobre les qualitats de Kalle Rovanperä, el finlandès admet que, òbviament, serà un aspirant a moltes victòries posteriors, i sigui quin sigui el terreny.

“Pot conduir sobre la neu, la terra i l’asfalt, és un conductor complet. Kalle té un bon rendiment en totes les superfícies. Si guanyes el teu segon esdeveniment aquesta temporada, per a la teva primera temporada completa al WRC, l’any passat no ho compto com a complet, has de tenir qualitats per ser campió. Però, com Séb sap, guanyar el campionat és difícil, cal una mica de sort. Cal que tot s’uneixi, però Kalle sens dubte ha fet un pas endavant en la seva carrera. Veurem grans victòries d’ell, però anem a fer-ho pas a pas per no pressionar-lo massa ”.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share