ERC: Prèvia Ral·li Açores 2021

Amb base a l’illa més gran de l’arxipèlag de l’Atlàntic, São Miguel, el ral·li compleix 55 anys el 2021 i segueix sent un dels esdeveniments més espectaculars del calendari internacional. Les especials travessen paisatges impressionants i una exuberant paisatge. I com les proves cronometrades sovint no són més amples que l’amplada d’un cotxe, simplement no hi ha marge d’error, especialment en la prova de Sete Cidades al llarg de la vora d’un llac de cràter volcànic. El clima canviant també és un factor, ja que les condicions canvien dun sol radiant a xàfecs i boira en minuts.

Ajornat des 2020, el 55è Ral·li de les Açores es desenvolupa essencialment amb un format totalment nou, amb les tradicionals especials a l’est de São Miguel que ara es disputen en l’etapa d’obertura en lloc de la de tancament. Això vol dir que les especials de l’oest ara tenen lloc en l’últim dia, amb el tram del volcà de Sete Cidades decidint el resultat de la prova de l’ERC. El ral·li també s’ajusta a el requisit de la FIA de contenir els esdeveniments dins d’una finestra de quatre dies. Com a resultat, els trams de dijous a la tarda desapareixen i tota l’acció es concentra en dos dies. Les restriccions del COVID-19 signifiquen que el City Show al passeig marítim de Ponta Delgada no se celebrarà aquest any.

Dijous 16 de setembre

Després de la finalització dels reconeixements dijous al matí, l’atenció se centra ràpidament en els entrenaments lliures a partir de les 13h00 hora local (CET -2) i després en el tram de classificació a partir de les 15h18 , quan els pilots prioritaris de l’ERC entraran en acció a la pista de Lagoa de 3,12 quilòmetres a l’est de Ponta Delgada.

Divendres 17 de setembre

El bucle del matí porta a les tripulacions a l’extrem est de São Miguel per al tram de Tronqueira, d’aspecte selvàtic, a través de la prova més llarga del ral·li, Graminhais, de 24,03 quilòmetres de longitud . Hi ha una única visita a Lagoa de São Brás en el viatge de tornada al servei de meitat d’etapa. A continuació, es torna a Graminhais i Tronqueira a la tarda, i la superespecial al nord de Ponta Delgada completa la primera jornada, de 111,90 quilòmetres de competició.

Dissabte 18 de setembre:

L’etapa decisiva de dissabte recorre una distància cronometrada de 89,84 quilòmetres i comença amb un viatge cap al nord des Ponta Delgada fins Coroa da Mata, seguit d’un viatge cap a l’oest fins Feteiras abans de la primera passada per l’emblemàtica especial del volcà Sete Cidades. Hi ha un retorn a la superespecial abans de tornar a l’assistència a la capital, Ponta Delgada. Coroa da Mata i Feteiras es repeteixen a la tarda amb la repetició de Sete Cidades decidint el resultat de l’55è Ral·li Açores a partir de les 15h53 hora local en directe per Facebook i YouTube.

Els candidats

Després de quatre proves de l’ERC, Andreas Mikkelsen ocupa el primer lloc en la cursa per guanyar el cobejat títol de la FIA, havent aprofitat la no sortida de Alexey Lukyanuk al Barum Czech Ral·li Zlín després d’un accident en les proves. El segon lloc del noruec Mikkelsen a Zlín vol dir que té 30 punts d’avantatge sobre el seu rival rus, i tots dos pilots aspiren a afegir una segona victòria al Ral·li Açores als seus impressionants currículums.

Però no és només Lukyunak a qui Mikkelsen intentarà vèncer. Miko Marczyk, Efrén Llarena i Norbert Herczig han estat sumant punts de forma consistent aquesta temporada, mentre que un trio de novells de les Açores – Yoann Bonato, Umberto Scandola i Nil Solans – tenen el necessari per brillar a la grava.

Ricardo Moura, 10 vegades campió de les Açores i guanyador de les Açores en 2016, segueix sent una gran amenaça. Erik Cais intentarà recuperar-se del seu abandó en l’última etapa de Zlín, quan tenia en ment la seva primera victòria en el ERC, mentre que Dani Sordo s’afegeix a la amb el seu pedigrí de guanyador d’esdeveniments del Campionat de el Món de Ral·lis.

Imagen

Pedro Antunes, graduat en el ERC3 Junior, també serà un dels participants a seguir en la seva primera prova de l’ERC en un cotxe de Rally2, mentre que Rachele Somaschini s’uneix a Cais, Llarena i Marczyk en la recerca d’incentius de l’ERC-MICHELIN Talent Factory. A l’igual que Somaschini, el mexicà Benito Guerra, acabat d’arribar a l’ERC, debuta a les Açores.

Pep Bassas serà el pilot perseguit entre els ERC3 quan faci el seu debut al Ral·li Açores de l’16 a l’18 de setembre.

Copilotat per Axel Coronado en un Peugeot 208 Rally4, lidera la classificació de l’FIA ERC3 després de quatre proves. En Pep compta amb 32 punts d’avantatge amb el segon classificat, Jean-Baptiste Franceschi, presentarà una seriosa competència a les Açores amb el seu Renault Clio Rally4 pilotat per Toksport WRT.

Ola Jr Nore, que a l’igual que Bassas i el seu company d’equip Franceschi competeix en les Açores per primera vegada, serà un altre dels aspirants als honors de l’ERC3.

Seguir-ho en directe

SS2: Tronqueira 1 (21.89kms) 10h21 CET -2, divendres 17 de setembre a FacebookYouTube

SS5: Tronqueira 2 (21.89kms) 15h35 CET -2, divendres 17 de setembre a FacebookYouTube

SS9: Sete Cidades 1 (24.01kms) 10h54 CET -2, dissabte 18 de setembre a FacebookYouTube

SS13: Sete Cidades 2 (24.01kms) 15h53 CET -2, dissabte 18 de setmebre a FacebookYouTube

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share