WRC: Evans e salva l’honor de Toyota a Finlàndia guanyant la 70a edició de la prova

Els escandinaus no van poder fer res contra el gal·lès volador Elfyn Evans (Toyota). El subcampió mundial de ral·lis (WRC) del 2020 es va convertir en el segon britànic a incloure el seu nom en els guanyadors del mític Ral·li de Finlàndia aquest diumenge 3 d’octubre, gràcies a una segona part de prova de llibre

Vaig tenir molts problemes a Estònia. Després vam fer molts canvis al cotxe en proves privades, i això em va beneficiar. Vaig aprofitar la meva avantatjosa posició a la carretera durant la primera etapa. De seguida vaig tenir confiança.

El meu objectiu és aconseguir el millor resultat possible en totes les maneres de final de temporada. Intentarem fer el mateix a Catalunya. “

Evans
2021 FIA World Rally Championship Round 10, Rally Finland 01-03 October 2021 Ott Tanak, Martin Jarveoja, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Hyundai s’ha de conformar amb els altres dos llocs del podi. Ott Tänak es va mantenir en contacte amb el gal·lès fins al començament de l’última etapa, però mai va poder ficar en dubte el liderat de la prova del pilot de Toyota. Pel que fa a Craig Breen, líder a la nit de la primera etapa, el seu ritme de carrera va baixar significativament dissabte; pragmàtic, tenia moltes ganes d’assegurar la seva tercera posició contra un Esapekka Lappi molt motivat pel seu primer ral·li de la temporada amb un WRC.

Sébastien Ogier (Toyota) podria complir el somni de coronar-se a Finlàndia, però el francès haurà d’esperar almenys a Catalunya. El de Gap mai han estat en disputa per la victòria, i una penalització d’un minut per un casc sense cordar li va privar qualsevol esperança d’acabar millor que el cinquè. Finalment, la poca esperança de sumar punts durant la fase de potència va desaparèixer ràpidament, per culpa d’un apagat del motor.

© WRC

A WRC2, Teemu Suninen (Volkswagen) ha demostrat un èxit rotund. El finlandès, baixant una categoria i al volant d’un cotxe privat, torna a somriure després de deixar M-Sport Ford després del Ral·li Ypres aquest estiu. Mads Ostberg (Citroën) va acabar segon.

Estic content ! He canviat molt per aquest ral·li, l’equip i el cotxe. És bo guanyar aquí, ho he donat tot per obtenir aquest resultat. Tornaré al WRC2 al Ral·li de Catalunya d’aquí a dues setmanes amb Hyundai Motorsport.

Suninen

Classificació final del Ral·li Finlàndia 2021

1 Elfyn Evans/Scott Martin (Toyota Yaris WRC) 2h19m13.7s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +14.1s
3 Craig Breen/Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +42.2s
4 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +58.8s
5 Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +2m54.4s
6 Gus Greensmith/Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) +5m02.3s
7 Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Fiesta WRC) +6m22.9s
8 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Volkswagen Polo GTI R5) +9m52.1s
9 Mads Østberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 Rally2) +10m07.8s
10 Emil Lindholm/Reeta Hämäläinen (Škoda Fabia Rally2 evo) +10m52.8s

Mundial de Pilots

1S. Ogier190
2E. Evans166
3T. Neuville130
4K. Rovanperä129
5O. Tänak128
6C. Breen76
7T. Katsuta68
8G. Greensmith52
9D. Sordo43
10A. Fourmaux42

Mundial de constructors

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team441
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team380
3M-Sport Ford World Rally Team172
4Hyundai 2C Competition44

Classificació WRC2

1A. Mikkelsen126
2M. Østberg118
3M. Bulacia104
4J. Huttunen78
5N. Gryazin77
6T. Suninen71
7E. Lappi59
8M. Prokop51
9A. Fourmaux48
10G. Linnamae36
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share