RAIDS: Al-Attiyah – Baumel arrasen a Abu Dhabi preparant el Dakar 2022

La tripulació del Toyota Gazoo Racing, formada per Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel, es va adjudicar la victòria en l’edició del 30è aniversari de l’Abu Dhabi Desert Challenge, augmentant el seu avantatge a la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country a falta de una prova. Lucio Álvarez i Armand Monleón van acabar segons en un altre Toyota Hilux, mentre que Denis Krotov i Konstantin Zhiltsov van completar el podi en un MINI John Cooper Works Buggy.

La prova de cinc dies, celebrada al famós Rub Al-Khali, o, va oferir una acció espectacular i Al-Attiyah -que ja ha guanyat la prova en tres ocasions- i Baumel van tenir la competició sota control des del principi. La parella qatariana/francesa va guanyar tots els trams selectius, excepte un, després d’una carrera sense problemes i va arribar a la meta amb un avantatge de 21 minuts i 12 segons després de gairebé 18 hores de competició.

Álvarez i Monleón els han trepitjat els talons en tot moment i no s’han quedat fora dels tres primers llocs a cap dels trams. La tripulació argentí-catalana va completar l’esdeveniment amb un bon registre, amb una victòria a l’última etapa, i aconseguint la segona posició de la classificació de la Copa del Món de la FIA. Krotov i Zhiltsov van pujar al podi provisional després de la penúltima etapa i van mantenir una disputada batalla amb Yazeed Al-Rajhi fins a la meta. El pilot saudita, navegat pel britànic Michael Orr, va perdre temps durant la prova amb alguns problemes tècnics, però es va recuperar de la setena a la quarta posició, a dos minuts i 19 segons de distància.

Sebastian Halpern i Bernardo Graue van acabar en cinquè lloc amb un Buggy John Cooper Works, mentre que Austin Jones i el seu copilot brasiler Gustavo Gugelmin van acabar en un bon sisè lloc per guanyar la categoria T4. La tripulació del Can-Am Maverick de BRP només va guanyar un dels trams, però una actuació consistent ha premiat provisionalment el nord-americà amb el títol de pilots T4. Marek Goczał/Lukasz Laskawiec es van adjudicar el setè i el segon lloc de la categoria. Els vehicles T4 també van ocupar el vuitè i el novè lloc en mans d’Aron Domzala/Maciej Marton i la tripulació emiratí de Mansour Al-Helei/Abdulla Dakhan, mentre que Saleh Alsaif/Egor Okhotnikov van completar el top 10 i es van adjudicar la victòria de la prova de la categoria T3 en un altre Maverick.

Cristina Gutiérrez va arribar a aquesta penúltima ronda liderant la classificació de T3 amb 11,5 punts, després de les victòries a Espanya i Kazakhstan. Tot i això, el segon lloc a la categoria li ha assegurat el títol de Pilots T3 mancant una prova.

Jakub Przygonski i Timo Gottschalk marxaven bé a la segona posició de la general fins al penúltim tram, en què van perdre temps pel trencament de l’eix de transmissió. L’equip polonès/alemany de John Cooper Works Buggy va acabar finalment a la 18a posició després d’una bona actuació.

L’última prova de la Copa del Món FIA de Ral·lis Cross-Country portarà els contendents als deserts d’Aràbia Saudita per al Ral·li Hail (6-11 de desembre), on es decidirà la lluita pels títols restants.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments