ERC: Prèvia Ral·li Islas Canarias 2021

Tornant al calendari d’ERC l’any 2016 després de dos anys d’absència, les seves proves especials es desenvolupen per carreteres de muntanya. Una de les característiques és l’asfalt abrasiu derivat de la lava volcànica. Per tant, l’adherència és molt alta, sobretot en cas de pluja. El final de temporada ERC 2021 és també la 45a edició d’aquest exigent ral·li exigent.

Alguns trams seran coneguts per a molts, mentre que els canvis per a la 45a edició del Rally Islas Canarias fan que el recorregut variï de manera important, amb els entrenaments lliures de Telde i el Tram de Classificació entre les novetats a destacar.

El divendres 19 de novembre hi ha dos passades per Valsequillo (11,91 quilòmetres), San Mateo (13,86 quilòmetres), Tejeda (13,66 quilòmetres) i Santa Lucía (12,94 quilòmetres), més un tram a Las Palmas de Gran Canària d’1,53 quilòmetres, que completa l’acció del primer dia.

L’etapa decisiva de dissabte consta de dues passades a Arucas (7,18 quilòmetres), Moya (12,96 quilòmetres) i Valleseco (14,56 quilòmetres), mentre que hi ha dues versions del tram Telde anomenades Telde Tradición del Motor (10, 39 quilòmetres) i Telde Ciutat Esportiva (11,11 quilòmetres).

Divendres, el primer Valsequillo (SS1) i el segon passatge de la Santa Llúcia (SS8) es podran veure en directe a Facebook i YouTube. Dissabte toca Valleseco 1 (SS12) i Telde Ciudad Deportiva (SS17).

rally islas canarias erc 2019
rally islas canarias erc 2019

Campionats pendents

El Rally Islas Canarias acull la prova decisiva del Campionat d’Europa de Ral·lis FIA 2021 del 18 al 20 de novembre i l’últim esdeveniment de l’ERC promogut per Discovery Sports Events (abans Eurosport Events) abans que el relleu passi al WRC Promoter a partir de la temporada vinent.

Després de set proves, encara queden en joc altres títols de l’ERC i també del Supercampeonat S-CER de la federació espanyola RFEDA.

Per a l’ocasió, l’organitzador de l’esdeveniment, el Club Deportivo Todo Sport, ha aconseguit una inscripció de 72 cotxes.

Miko Marczyk i Efrén Llarena lluiten per acabar segon darrere del campió Andreas Mikkelsen a la classificació general. Tots dos condueixen el seu Škoda Fabia Rally2 Evo i són membres de l’ERC-MICHELIN Talent Factory.

El polonès i l’espanyol del Rallye Team Spain són dos grans pilots de futur del ral·li internacional, i intentaran seguir a Adrien Fourmaux, guanyador del Rally Islas Canarias l’any passat i avui al WRC, mentre que els seus respectius copilot Szymon Gospodarczyk i Sara Fernández competeix per guanyar el Campionat d’Europa de Ral·lis de copilot de la FIA.

Javier Pardo lluita amb Dmitry Feofanov per la corona ERC2 amb el seu Suzuki Swift Rally2 Kit, mentre que Pep Bassas (Peugeot 208 Rally4) i Jean-Baptiste Franceschi (Renault Clio Rally4) competeixen per l’ERC3. Franceschi ha de posar-se les piles si vol vèncer a Sami Pajari (Ford Fiesta Rally4) en el títol ERC3 Junior i la possibilitat de córrer a ERC Junior el 2022 al volant d’un Fiesta Rally3 equipat per Pirelli i gestionat per M-Sport Poland.

Pep Bassas Axel Coronado Peugeot 208 Rally4 Hongria

Jean-Baptiste Franceschi serà campió tret que Pep Bassas el superi per 29 punts. Tanmateix, una victòria de Bassas el faria campió i deixaria Franceschi en segona posició.

El títol de copilot és entre Anthony Gorguilo i Axel Coronado, mentre que Marko Salminen, Hugo Magalhães i Dávid Berendi lluitaran pel tercer lloc.

Ken Torn ja és campió júnior de l’ERC i està desitjant participar en la competició de premis al FIA Junior WRC 2022 amb un Fiesta Rally3 equipat per Pirelli. A l’Abarth Rally Cup, Dariusz Polonski pensa en els punts d’ERC2 amb el seu Abarth 124 Rally amb calçat Pirelli. El Campionat d’Europa de Ral·lis per Equips de la FIA es va decidir a favor de Toksport WRT al Ral·li d’Hongria.

Després d’haver perdut l’esdeveniment hongarès per problemes econòmics, Alexey Lukyanuk, campió ERC 2018 i 2020, torna a l’acció al volant del seu Citroën C3 Rally2. El rus lluita per guanyar per quarta vegada el Rally Islas Canarias, un resultat que el situaria a una prova de Carlos Sainz com el pilot més triomf de la prova.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments