WRC: Adamo és acomiadat de l’equip Hyundai Motorsport

A la vigília d’una temporada 2022 plena de novetats i reptes tecnològics poc vists al WRC, Hyundai Motorsport ha anunciat la marxa del seu cap, Andrea Adamo.

En el seu comunicat oficial, l’equip es va referir a una retirada per “motius personals amb efecte immediat”. Les seves responsabilitats actuals seran assumides a curt termini pel president de la companyia, Scott Noh.

Instal·lat al capdavant de l’equip amb seu a Alemanya des del gener del 2019, el director italià va liderar notablement el seu equip al títol de campió mundial de constructors durant aquesta primera temporada, fins i tot doblant la participació el 2020. Però el 2021, Hyundai Motorsport ha patit en el davant del domini del Toyota Gazoo Racing, finalment campió en signar 9 victòries de 13 proves disputades.

A més d’aquest amarg fracàs, el desenvolupament del Rally1 previst per a la temporada vinent s’ha endarrerit repetidament, fins al punt d’arribar a una situació molt delicada després que Thierry Neuville s’accidentés en unes proves a principis de desembre.

En el comunicat emès avui dimarts, Andrea Adamo ha dit:

“Després de sis anys a Hyundai Motorsport, hem acordat mútuament que renunciaré al meu paper de director de l’equip. És hora que reflexioni sobre un període implacable i exitós de la meva carrera, ple de moments destacats, records feliços i títols. Estic orgullós del que hem aconseguit des que vam crear un departament de curses per a clients i els nostres títols WTCR i WRC consecutius. Desitjo a l’organització molta sort per al seu futur”.

Per la seva banda, el president Scott Noh, òbviament, va tenir unes paraules agradables sobre l’italià.

“M’agradaria agrair a Andrea la seva important contribució durant els sis anys que ens han permès aconseguir títols importants al WRC i al WTCR. Podem mirar enrere moments molt positius junts i li desitjo sincerament tot el millor per al futur. Les nostres operacions continuaran tal com estava previst abans de la temporada 2022, que començarà amb el Ral·li Monte-Carlo el mes vinent. Mitjançant els nostres programes d’automobilisme, ens comprometem a accelerar els punts de referència d’alt rendiment de Hyundai a tot el món”.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments