WRC: Latvala content amb l’evolució del nou Toyota Yaris Rally1

Si bé l’homologació del proper Rally1, i per tant del Toyota GR Yaris està molt a prop, Jari-Matti Latvala es mostra satisfet amb l’avenç d’aquest nou cotxe.

No obstant això, la setmana passada a França, el fabricant japonès es va trobar amb un contratemps després de la sortida d’Elfyn Evans als entrenaments, l’error que va privar Sébastien Ogier d’una primera prova amb el cotxe. Malgrat aquest problema, tot sembla estar en ordre a Toyota.

“El que estic realment content és la funcionalitat del sistema híbrid. Ara està funcionant bastant bé, així que aquest és el més important per a l’any vinent.

He de dir que estic bastant satisfet. Vam haver d’aturar les nostres proves després de la sortida d’Elfyn, ja que no teníem prou peces per arreglar el cotxe al lloc. Això es deu al fet que sempre estem molt ocupats fent les peces noves per al cotxe nou. El moment serà dur i no tindrem cap clemència, així que no podem perdre el temps. Tota la conducció és molt important i no podem esperar a saber què pensa Sébastien d’aquest cotxe”

Abans de Nadal, el pilot francés tindrà només dos dies al volant d’aquest nou GR Yaris, abans de tornar a circular al gener, poc abans del ral·li de Montecarlo.

Amb una normativa més estricta, oferint menys opcions als diferents equips, les solucions definides a l’inici de la temporada seran realment essencials, especialment a nivell del diferencial o dels braços de suspensió, que es podien personalitzar “a voluntat” en temporades anteriors.

“Serà una de les coses més difícils per a mi. Les decisions que prenguis avui al Rally1 afectaran tot l’any. Per exemple, només pots homologar un diferencial i després l’has d’utilitzar durant tota la temporada. Tenim dades suficients per fer d’aquesta la millor opció per a totes les especials i superfícies? És una elecció bastant difícil de fer. I si no ho has provat prou, pot ser un problema més endavant en la temporada si tens un mal compromís amb el cotxe. Això ho complica, perquè hem de fer moltes proves en un període curt de temps”.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share