RAIDS: Al-Attiyah – Baumel i Toyota, els tres reis de l’orient

Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel s’han proclamat campions de la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country després d’una nova i dominant victòria al Ral·li Hail, l’última i decisiva prova de la sèrie. La seva quarta victòria de la temporada va arribar després de guanyar tres dels quatre trams selectius a l’Aràbia Saudita, fet que els ha permès aconseguir el cinquè i quart títol de la Copa del Món, respectivament. Denis Krotov i Konstantin Zhiltsov han acabat en un bon segon lloc a la general del ral·li, amb Sebastian Halpern i Bernardo Graue acostant-se al tercer lloc en un MINI John Cooper Works Buggy.

L’equip Toyota Gazoo Racing d’Al-Attiyah i Baumel va arribar a la prova encapçalant la classificació amb 28 punts d’avantatge sobre Lucio Álvarez i Armand Monleón, la parella necessitava un botí de punts per superar els múltiples campions. Tot i això, els de Toyota han demostrat estar en plena forma essent els més ràpids en tots els trams selectius, excepte en un, per guanyar amb 21 minuts i 51 segons després d’una altra prova sense problemes, l’última d’aquesta generació de Toyota Hilux.

Puede ser una imagen de al aire libre
© X-Raid

Krotov i Zhiltsov han estat en bona forma durant tota la prova, aconseguint bons registres de camí a la segona posició de la general amb el John Cooper Works Buggy i la tercera posició en el campionat. Els argentins Halpern i Graue han realitzat una gran actuació sent recompensats amb el tercer lloc, superant Vladimir Vasilyev i Oleg Uperenko a l’última posició del podi. La tripulació russa ha entrat al tram més curt de 148 quilòmetres d’avui en tercera posició, però en una dura batalla els ha fet perdre la posició per només 43 segons.

Els aspirants al títol, Álvarez i Monleón, amb un Toyota Hilux Overdrive, han realitzat una carrera constant fins a assolir el cinquè lloc i el segon a la classificació general de la Copa del Món. Han acabat davant de Jakub Przygonski i Timo Gottschalk després que l’equip polonès/alemany de Buggy perdés temps ahir pel trencament d’un eix de transmissió.

Puede ser una imagen de carretera
©X-Raid

El polonès Marek Goczał, copilotat pel seu compatriota Lukasz Laskawiec, ha acabat en una bona setena posició i s’ha emportat la seva primera victòria en la categoria T4, en detriment del seu germà Michal, que va abandonar el liderat per un trencament de la caixa de canvis penúltim tram.

Puede ser una imagen de automóvil y carretera
©X-Raid

Laia Sanz i Maurizio Gerini s’han recuperat dels problemes soferts al principi de la prova i han acabat vuitens a la general del MINI John Cooper Works Rally, mentre que Miroslav Zapletal i Marek Sykora han estat novens amb el seu Ford F150 Evo. Molly Taylor i Dale Moscatt han acabat en una impressionant segona posició a la T4 i a la 10a posició de la general amb el seu Can-am Maverick, malgrat alguns problemes mecànics i una punxada avui. El T3 ha estat guanyat per la tripulació saudita/russa de Saleh Al-Saif i Egor Okhotnikov en un altre Can-Am amb el saudita Mashael Alobaidan segon en la categoria.

En poques setmanes de distància hi ha l’inici del nou Campionat Mundial de Ral·li-Raid, que es començarà amb el Ral·li Dakar (1-14 de gener).

Hail Ral·li – Classificació final

1Nasser Al-Attiyah/Mathieu BaumelToyota Hilux10hr 50min 23sec
2Denis Krotov/Konstantin ZhiltsovMINI John Cooper Works Buggy11hr 12min 14sec
3Sebastian Halpern/Bernardo GraueMINI John Cooper Works Buggy11hr 19min 07sec
4Vladimir Vasilyev/Oleg UperenkoBMW X511hr 19min 50sec
5Lucio Alvarez/Armand MonleonToyota Hilux Overdrive11hr 25min 31sec
6Jakub Przygonski/Timo GottschalkMINI John Cooper Works Buggy11hr 38min 38sec
7Marek Goczał/Łukasz LaskawiecBRP Can-Am Maverick (T4)12hr 11min 19sec
8Laia Sanz/Maurizio GeriniMINI John Cooper Works Rally12hr 14min 10sec
9Miroslav Zapletal/Marek SykoraFord F150 Evo12hr 24min 27sec
10Molly Taylor/Dale MoscattBPR Can-Am Maverick (T4)12hr 43min 14sec
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share