OPINIÓ: En volem més

La proposta d’una última prova del campionat de Catalunya de Ral·lis dins d’un circuit va aparèixer la temporada 2020 com un miratge al bell mig d’un desert. Una temporada colpejada durament per la pandèmia podia disputar una nova prova en el seu delmat calendari.

En aquesta segona edició la prova que baixava el teló de la temporada 2021 canviava l’itinerari, millorant-lo notablement, i permetia l’entrada de públic. Encara que lluny del desitjable, hem vist una evolució molt positiva.

Ara toca un pas més, fer de l’última prova de la temporada un reclam per tots els equips, pilots i aficionats, crear un pol d’atracció. La localització és de primer ordre, ara cal vestir-la per la ocasió, i per això ens podem emmirallar de proves que es celebren arreu d’Europa com el Monza Rally Show que ha acabat esdevenint una prova del Campionat del Món de Ral·lis.

També sabem on no ens hem de fixar, al centre de la península aquest cap de setmana s’hi ha realitzat un esdeveniment similar amb menys d’un terç de participants i amb obligatorietat d’assistència per poder puntuar pel campionat estatal, una cacicada, una més de les que es fan per aquelles terres.

La recepta, ja inventada, hauria de ser la de crear activitats paral·leles al propi ral·li, espai n’hi ha de sobres en una infraestructura de primer nivell com és el Circuit de Barcelona – Catalunya. Cal apropar els ral·lis a la gent no tan avesada amb aquest esport, poder conviure en un entorn més familiar i confortable del que solen ser els ral·lis i les seves, perquè no dir-ho, àrides assistències. Un espai on marques, patrocinadors i tothom pugui gaudir en un ambient relaxat d’aquest el nostre esport.

Sabem cap on hem d’anar, fem-ho.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments