WRC: Les noves normes del WRC, WRC2 i WRC3, al detall

Aquesta setmana a París, el món de l’automobilisme ha viscut tres dies clau que han acabat aquest divendres amb l’elecció del nou president de la FIA: Mohammed Ben Sulayem.

Dijous al vespre es va viure l’entrega de premis a la gala de la FIA, però abans els membres de la FIA van establir les bases definitives per a la nova normativa per al Campionat del Món de Ral·lis amb la introducció de la hibridació el 2022.

Les noves normes del WRC

Tres equips: Toyota, Hyundai i M-Sport que seran presnets en les tretze proves per al 2022. En les especials cronometrades en primer lloc, el Rally1 (nou nom 2022 per al WRC) que sempre estarà equipat amb motor tèrmic, també estarà equipat amb un motor electrificat a la sortida i que serà automatitzat pels enginyers en el mapeig dels cotxes per activar segons el perfil de determinades parts.

Les zones obligatòries en mode 100% elèctric als enllaços (anomenades Zones HEV) apareixeran l’any vinent. També per problemes d’identificació i seguretat, les lletres “HY” en vermell sobre fons blanc es col·locaran al costat del panell de la porta principal i el dorsal serà ara vermell. Es proporcionaran guants de classe 0 HV a cada tripulació per garantir la seguretat del pilot i copilot en cas d’un problema amb el sistema híbrid. El nombre de motors autoritzats per a la temporada serà de dos i de nou unitats híbrides.

Així mateix, s’instal·larà una càmera de seguretat d’intel·ligència artificial a tots els Rally1. La finalitat d’aquest dispositiu de muntatge frontal és escanejar constantment els trams i el seu entorn directe, identificant formes i analitzant la posició dels espectadors en aquest entorn per permetre als pilots rodar amb total seguretat.

hyundai i20 rally2 rallyracc
© Nacho Mateo

WRC2

Hi haurà tres campionats dins de la categoria WRC2. Per tant, al final de la temporada 2022 s’atorgaran tres títols per als diferents campionats WRC2 reservats exclusivament als cotxes de Rally2 (antic nom R5).

WRC2 “MASTER CUP” són elegibles:

  • Rally2
  • Pilot nascut l’1 de gener de 1972 o abans.
  • Preu addicional d’inscripció de 3.000 €.

El WRC2 “JUNIOR” són elegibles:

  • Rally2
  • Pilot nascut l’1 de gener de 1992 o posterior.
  • Mai haver guanyat un campionat WRC2 o WRC3.
  • No haver estat seleccionat per sumar punts de constructors al WRC.

WRC2 “OPEN” són elegibles:

  • Rally2
  • La resta de pilots que no compleixin les característiques de les altres dues categories. Aquest campionat serà la categoria insígnia del WRC2 2022.
ford fiesta rally3
© MSport

WRC3

El WRC3 2022 també està evolucionant i estarà format només per cotxes de Rally3 de dos campionats: WRC3 Open (+ 29 anys) i WRC3 Junior (-29 anys) que és la J-WRC.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share