DAKAR 2022 – Etapa 1: Desfeta d’Audi, Al-Attiyah – Baumel a per totes

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

La jornada en què Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger (Audi RSQ e-Tron/Team Audi Sport) han perdut la gran majoria de les seves possibilitats de repetir el triomf del Dakar, Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing) han donat un altre recital, convertint-se en clars favorits a la victòria final. Com era d’esperar, aquesta etapa ja ha oferit als equips una complicada prova de navegació, en un dia en què la sorra constituïa prop del 80% del recorregut.

Nasser Al-Attiyah / Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing) han guanyat l’etapa amb 12m07s d’avantatge amb Sebastien Loeb/Fabian Lurquin (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme).
Martin Prokop/Viktor Chytka (Ford Ranger/Benzina Orlen Team) ja són tercers a 21m21s dels guanyadors, amb Lucio Alvarez/Armand Monleon (Toyota/Overdrive Toyota) quarts a 26m31.

Mattias Ekstrom/Emil Bergkvist (Audi RSQ e-Tron/Team Audi Sport) eren en una magnifica segona posició fins al km 240, però després d’un incident amb el seu cotxe han cedit molt de temps caient fins la 37a posició.

Sebastien Loeb (FRA) of Bahrain Raid Xtreme races during stage 02 of Rally Dakar2022 around Hail, Saudi Arabia on January 02, 2022 // SI202201020099 // Usage for editorial use only //

A causa de les inundacions al bivac d’Al Artawiyah causades per fortes pluges i tempestes, l’organització s’ha vist obligada a traslladar el final de la segona etapa al bivac d’Al Qaisumah.

Giniel de Villiers/Dennis Murphy (Toyota/Toyota Gazoo Racing) han cedit avui poc més de mitja hora, com també Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (Mini/X-Raid Orlen Team), Yazeed Al Rajhi/Michael Orr ( Toyota/Overdrive Toyota) o Cyril Despres/Taye Perry (Peugeot/Karman/Hexaom).

ASO

Per altra banda Orlando Terranova/Dani Oliveras (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme) en n’han perdut gairebé 50. Un autèntic gir a la classificació general, amb tants favorits perdent molt de temps.

Així, en general, i amb tants pilots importants enrere, Nasser Al-Attiyah (Toyota) lidera 12:44 per davant de Sébastien Loeb (Bahrain Raid Xtreme) amb Martin Prokop (Ford Ranger) en tercer lloc a 22:39. Quart lloc per a Lucio Alvarez (Overdrive Toyota) a les 27:42 amb Valdimir Vasilyev (BMW) en cinquè a les 28:58. Sebastian Halper (Mini X-Raid) és sisè a les 29:37 per davant de Giniel Villiers (Toyota Gazoo Racing), a 33:33. Vuitè lloc per a Kuba Przygonski (Mini Buggy X-Raid) a les 41:51, amb el novè lloc per a Yazeed Al Rajhi (Toyota Overdrive) a les 43:40. Cyril C. Despres (GPX Racing) tanca el top 10 a 48:53 segons, per davant d’Orlando Terranova (Bahrain Raid Xtreme).

Imagen
Laia Sanz

Laia Sanz ha acabat avui l’etapa en 31a posició, cedint 1h21m. Nani Roma i Àlex Haro han acabat just per davant de la catalana a 1 hora i 18 minuts, mentre que Isidre Esteve ha fet una gran etapa arribant a meta a 1 hora i 13 minuts. El millor català classificat en aquesta primera etapa del Dakar 2022 ha estat Carles Checa, en 23a posició a 1 hora i 10 minuts del líder.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share