DAKAR 2022 – ETAPA 2: Loeb iguala a Saby i Schlesser i s’apropa a Al-Attiyah en la general

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Sébastien Loeb no havia aconseguit cap victòria d’etapa des de feia, gairebé, tres anys. Era al Dakar 2019, l’última edició celebrada a Sud-amèrica, en aquell moment anava amb un Peugeot 3008 DKR privat i el seu copilot era Daniel Elena. Aquest dilluns, 3 de gener, l’Alsacià corre a l’equip anglès Bahrain Raid Xtreme dirigit per Prodrive, i el belga Fabian Lurquin li canta les notes del road-book.

El nou copilot del francès va fer un bon treball entre Ha’il i Al Qaisumah, final de la segona etapa (338 km d’especial). Amb aquesta actuació, Sébastien Loeb aconsegueix una 15a victòria d’etapa, suficient per igualar dues llegendes franceses de la prova de temps original de París-Dakar al nord d’Àfrica: Bruno Saby i Jean-Louis Schlesser. Rècord que té Ari Vatanen (50 victòries) just per davant de Stéphane Peterhansel (48).

Nasser Al-Attiyah dakar toyota
Nasser Al-Attiyah (QAT) for Toyota Gazoo Racing races during stage 2 of Rally Dakar 2022 from Ha’il to Al Artawiyah, SaudiArabia on January 03, 2022

Caldrà veure si Attiyah ha preferit ser més prudent avui, o el fet que hagués pres el lideratge li ha complicat la navegació. La qual cosa és natural, ja que gairebé sempre un pilot que guanya una etapa té moltes més dificultats l’endemà, perquè obre la pista. Com podem gaudir, hi ha una bona lluita entre ells, però haurem d’esperar a demà, ja que després serà el torn de Loeb, per ser ‘perseguit’, si cap dels competidors més enrere el supera.

ASO

Els Audi RS Q e-tron de Carlos Sainz-Lucas Cruz i Stéphane Peterhansel-Édouard Boulanger han tornat per marcar un tercer i quart millor temps respectivament. Mattias Ekström-Emil Bergkvist són 9è.

Lucio Alvarez / Armand Monleon (Toyota / Overdrive Toyota) segueix fent una gran cursa, avui ha estat onzé, i ara és tercer, aprofitant que Martin Prokop / Viktor Chytka (Ford Ranger / Benzina Orlen Team) han perdut 25 minuts i han baixat al sisè lloc.

Orlando Terranova / Daniel Oliveras (BRX Hunter / Prodrive Bahrain Raid Xtreme) han acabat en 13a posició avui, després de perdre 19 minuts avui, ara són tancant el top10 i escalant posicions.

Laia Sanz dakar mini
Laia Sanz (ESP) for X-Raid Mini John Cooper Works Rally races during stage 2 of Rally Dakar 2022 from Ha’il to Al Artawiyah, SaudiArabia on January 03, 2022

La millor actuació catalana del dia ha estat la de Nani Roma i Àlex Haro que han acabat en una brillant cinquena posició, pujant a la dissetena posició de la general. Carlos Checa ha acabat en 31a posició avui i és 23è a la general.

Per la seva banda Laia Sanz ha marcat la 35a posició en l’etapa i és 29a en la general, mentre que Isidre Esteve és 30è just per darrera de la Laia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments