DAKAR 2022 -ETAPA 3: Sainz – Cruz aconsegueixen el primer triomf per a Audi

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi RSQ e-Tron/Team Audi Sport) han donat a Audi la seva primera victòria al Dakar. D’aquesta manera Audi es converteix en el primer fabricant a guanyar una etapa del Dakar en un 4×4 electrificat mentre que Loeb-Lurquin perd més de mitja hora per dues punxades.

La tercera etapa del Dakar 2022, disputada el dimarts 4 de gener, va ser ahir retallada en un centenar de quilòmetres quedant-se en 214 km al voltant d’Al Qaisumah.

Sebastien Loeb (FRA) of Bahrain Raid Xtreme races during stage 03 of Rally Dakar2022 from Al Artawiyah to Al Qaisumah, Saudi Arabia on January 04, 2022 // SI202201040048 // Usage for editorial use onl

Motivat per la seva 15a victòria d’etapa el dia abans, Sébastien Loeb (BRX) ha tingut la difícil tasca d’obrir pista aquest matí. L’Alsacià, navegat per Fabian Lurquin, va viure allò que tant temia: un dia de penúries. En plural, perquè el BRX Hunter, malgrat la seva configuració T1+ i els seus pneumàtics de 37 polzades, ha punxat dues vegades.

Pitjor encara ha estat el final de l’especial ja que un problema de transmissió, posava el 4×4 en mode de tracció a les dues rodes. Evidentment, a les dunes, es condueix menys bé.

Insatisfet per culpa d’una navegació complicada durant la primera jornada, Carlos Sainz i Lucas Cruz tornen a somriure. El madrileny signa la seva 40a victòria d’etapa al Dakar, però és sobretot el primer triomf per a un cotxe híbrid al Dakar. De fet, el seu Audi RS Q e-tron està equipat amb tres motors elèctrics de Fórmula E i una unitat TFSI del DTM.

TG

El dos vehades campió del món de ral·lis ha sortit victoriós d’un duel amb el jove Henk Lategan (Toyota). El sud-africà, ha liderat l’etapa fins al km 218. La primera victòria d’etapa no es farà esperar per aquest jove pilot de 27 anys, navegat per Brett Cummings.

Stéphane Peterhansel-Édouard Boulanger ha marcat el tercer millor temps, senyal que l’Audi electrificat està agafant força. Menys experimentat, Mattias Ekström-Emil Bergkvist han acabat en el cinquè lloc, darrere de Nani Roma-Alex Haro (BRX) que han fet, per segon dia consecutiu, una gran etapa.

Álvarez copilotat pel català Monleón són tercers de la general a 42 minuts d’Al-Attiyah, fent una cursa molt intel·ligent mantenint posicions de podi. Avui Laia Sanz ha aconseguit la seva millor classificació, fins al moment, acabant en 25a posició.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share