DAKAR 2022 – ETAPA 4: Al-Attiyah – Baumel hereten el triomf que era en mans d’Al-Rajhi – Orr

La parella Yazeed Al Rajhi/Michael Orr (Toyota/Overdrive Toyota) va ser la més ràpida a la quarta etapa del Dakar, però una penalització de dos minuts els va fer retardar fins la cinquena posició. Així, Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing) guanyen per segona vegada aquest any, 25 segons per davant de Sebastien Loeb/Fabian Lurquin (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme).

Al final d’aquesta quarta etapa, Nasser Al-Attiyah s’imposa al volant d’un Toyota al seu principal rival a la general, Sébastien Loeb (Prodrive), així com Carlos Sainz (Audi) i Ysser Seaidan (Mini). 4 constructors als 4 primers llocs

Carlos Sainz/Lucas Cruz (Audi RSQ e-Tron/Team Audi Sport), guanyadors de l’etapa d’ahir, han quedat tercers avui a poc menys d’un minut. Gran actuació ja que comptaven amb el handicap d’obrir pista en l’etapa més llarga del ral·li.

Audi

Giniel de Villiers va ser penalitzat ahir en cinc minuts per una incidència amb un motorista i s’arrisca a una nova sanció, probablement pitjor, ja que va repetir l’incident amb un altre motorista. En funció de les conclusions de la investigació pot haver-hi una nova sanció per al sud-africà.

Nasser Al Attiyah lidera ara amb un avantatge de 38 min 05 amb Sebastien Loeb / Fabian Lurquin, una mica més de marge que al final de la jornada d’ahir, quan el francès va tenir dos punxades que el van retardar.

Fins i tot amb la penalització de dos minuts, Yazeed Al Rajhi/Michael Orr són ara tercers, a 49m15 dels líders.

Imagen
Yazzed

Lucio Alvarez/Armand Monleon (Toyota/Overdrive Toyota) han perdut dues posicions en la general respecte a la tercera posició que ocupaven ahir, mentre que Vladimir Vasilyev/Oleg Uperenko (BMW/VRT Team) segueixen en sisè lloc, ara a poc més d’una hora dels líders.

La jornada va estar marcada per un greu accident de Benediktas/Vanagas/Filipe Palmeiro (Toyota Hilux T1+/Gazoo Racing Baltics) que van bolcar a gran velocitat, en una de les moltes trampes de la cursa. La parella no ha patit problemes físics, però el cotxe ha quedat completament destrossat.

Al principi de l’etapa, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger (Audi RSQ e-Tron/Team Audi Sport) han tornat a tenir problemes mecànics, aquesta vegada un amortidor trencat.
Havent de parar al km 98 i esperar el seu equip de suport, ja que els francesos han trencat un amortidor en aterrar després d’un salt, amb repercussió també en el ventilador i el radiador del seu Audi RS Q e-tron:

“Hem trencat l’amortidor a la dreta. després de l’aterratge. També hem danyat el sistema de refrigeració per aigua del motor. Hem d’esperar al nostre camió de suport per aconseguir un nou amortidor però també per reparar el sistema de refrigeració. Crec que estarem aquí durant molt de temps”.

Poc després, Nani Roma i Alex Haro, quarts en l’etapa d’ahir, s’han aturat per un problema mecànic al km 80. Els catalans, intentaven arreglar els danys, però encara no hi ha notícies.

Henk Lategan, que liderava la cursa al km 238 per 2.30 minuts sobre Nasser Al-Attiyah, s’ha vist obligat a aturar a la pista al km 310 a causa d’un problema amb la seva roda posterior dreta i es troba esperant al seu equip de suport.

Laia Sanz (ESP) of X-Raid Mini John Cooper Works Rally is seen at the start line of stage 04 of Rally Dakar2022 from Al Qaisumah to Riyadh, Saudi Arabia on January 05, 2022 // SI202201050054 // Usage for editorial use only //

Terranova – Oliveras han acabat avui en desena posició, Esteve – Villalobos han marcat una 37a posició i en la general estan, ara mateix, dins de top 30 a 3:30:51 del líder. Laia Sanz ha arribat en 43a posició a 1:28 i en la general és en 32a posició a 3:49:12.

CLASSIFICACIÓ ETAPA 4


CLASSIFICACIÓ GENERAL

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments