DAKAR 2022 – ETAPA 5: Lategan, per fi, aconsegueix la grossa

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

La cinquena etapa d’aquest Dakar 2022, disputada aquest dijous 6 de gener al voltant de la capital saudita de Riad, va tenir quelcom històric. Ha estat la primera vegada des de la seva creació l’any 1979, el Dakar ha viscut un recorregut totalment diferent entre cotxes i motos.

Abans, tant a l’Àfrica com a Amèrica del Sud, parts d’una etapa havien arribat a ser diferents, sobretot per motius de seguretat, però mai la totalitat d’una etapa. Divendres, els recorreguts s’invertiran entre les dues i les quatre rodes.

Un invent que no ha sortit bé, l’organització s’ha vist obligada a parar el ral·li ja que no comptaven amb els mitjans mèdics aeris per poder garantir la continuïtat de la cursa de motos/quads i del Dakar Classic ni garantir la seguretat de tots els competidors. La cursa de cotxes, camions, prototips lleugers i SSV segueix el seu curs

Sebastien Loeb (FRA) of Bahrain Raid Xtreme races during stage 05 of Rally Dakar2022 around Riyadh, Saudi Arabia on January 06, 2022

A nivell esportiu, Henk Lategan i Brett Cummings (Toyota) finalment han aconseguit la seva primera victòria d’etapa a l’esdeveniment. Els sud-africans portaven unes quantes etapes molt a prop d’aquesta gran recompensa, després de problemes mecànics en els últims dies aquesta vegada ha estat la porta del conductor que va fer les seves, però el jove de 27 anys no es va deixar immutar per aconseguir la primera victòria.

Loeb – Lurquin ha acabat en segona posició sent capaç de reduir en tres minuts les diferències amb Al-Attiyah. La revelació d’aquesta primera setmana, Lucio Álvarez (copilotat per Armand Monleon) ha acabat en una gran tercera posició avui al volant del Toyota Hilux T1+. L’argentí ha reduït les diferències amb el primer lloc.

Puede ser una imagen de jeep y al aire libre
X-Raid

Guanyador d’una etapa amb el seu buggy Century CR6 el 2020, Mathieu Serradori ha acabat en quart lloc darrere de Sébastien Loeb-Fabian Lurquin (BRX). El francès, discret però constant, s’acosta una mica més als 10 primers de la classificació. També conduint un buggy, Jakub Przygonski-Timo Gottschalk (Mini JCW) està guanyant confiança al volant d’un Mini ex oficial acabant avui en sisena posició.

Stéphane Peterhansel i Édouard Boulanger (Audi) anaven en primer lloc després de 159 km, però s’han oblidat el cronòmetre per ajudar els seus companys Carlos Sainz i Lucas Cruz, parats en el km 195. Sainz – Cruz podien continuar gràcies a un nou amortidor cedit gratuïtament pel «Monsieur Dakar» per arribar a la meta amb una hora de retard. Peterhansel ha esperat de nou el seu camió de servei per tercera vegada en cinc dies.

Audi

A la classificació general, Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel (Toyota) van limitar els danys en una etapa que no volien obrir pista. El qatarí i el francès han perdut només 2’55 sobre Loeb-Lurquin i mantenen el marge de 35’10» després de cinc etapes.

Oliveras, copilot de Terranova, han acabat avui en novena posició mantenint la vuitena plaça en la general, la Laia Sanz avui ha marcat el 30è millor registre i és 28a en la general, Isidre Esteve i JM Villalobos han marcat el 35è millor temps avui confirmant el 27è lloc de la general amb 11 minuts de marge amb la Laia.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments