DAKAR 2022 – ETAPA 6: Oliveras guia a Terranova a la seva primera victòria

Orlando Terranova i Dani Oliveras (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme) han guanyat la sisena etapa del Dakar en un dia en què Nasser Al-Attiyah i Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing) acaben encara més líders al capdavant de la classificació general.

Mattias Ekstrom i Emil Bergkvist (Audi RSQ e-Tron/Team Audi Sport) han estat segons a només 1 min 06 s del líder, amb Yazeed Al Rajhi i Michael Orr (Toyota/Overdrive Toyota) en tercer lloc a 1 min 49 s. Brian Baragwanath i Leonard Cremer (Century/Century Racing) han aconseguit una gran quarta palaça just per davant de Nani Roma i Alex Haro (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme).

Però els grans perdedors del dia han estat Sebastien Loeb/Fabian Lurquin (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme), que s’han perdut i han cedit 21m31 més davant d’Al-Attiyah, fins i tot perdent el segon lloc de la general, que ara pertany a Yazeed Al Rajhi/Michael Orr (Toyota/Overdrive Toyota), encara que només per sis segons.

Nasser Al-Attiyah and Matthieu Baumel Toyota GR DKR Hilux T1+ Toyota Gazoo Racing

Després de dir ahir que “ja veurem què passa en els propers dies”, no ha costat gaire fer exactament el contrari del que calia per mantenir vives les il·lusions de guanyar. Queda molt per recórrer a Dakar, però de moment, Al-Attiyah està cada cop més còmode, i sense equivocar-se, cada dia que passa és més i més difícil que perdi aquest Dakar.

Si el gran perdedor del dia és Loeb els grans beneficiats ha estat Yazeed Al Rajhi que ha pujat del quart al segon lloc. Això ha estat possible ja que Lucio Álvarez i Armand Monleon (Toyota/Overdrive Toyota) també han baixat un lloc, ara són quarts.

Jakub Przygonski i Timo Gottschalk (Mini/X-Raid Orlen Team) han continuat amb la seva gran recuperació i han arribat avui fins al cinquè lloc de la general. Vladimir Vasilyev i Oleg Uperenko (BMW/VRT Team) han perdut avui una posició, baixant a la sisena posició, però entre el quart i el novè lloc hi ha només mitja hora, que amb etapes tan llargues facilita l’intercanvi de posicions.

Jakub Przygonski and Timo Gottschalk dakar mini
Jakub Przygonski Timo Gottschalk oJohn Cooper Works Buggy oX-Raid Orlen Team

Orlando Terranova i Dani Oliveras han aconseguit pujar del vuitè al setè lloc gràcies a la victòria d’avui. Martin Prokop i Viktor Chytka (Ford Ranger/Benzina Orlen Team) també han escalat una posició, del novè al vuitè, que han pres a Sebastian Halpern/Bernardo Graue (Mini X-Raid Mini John Cooper Works Rally) que han passat de la setena a la novena.

Completant el top 10 hi ha Vaidotas Zala / Paulo Fiúza (Mini JCW / Teltonika Racing), després de pujar una posició.

Carlos Sainz i Lucas Cruz han perdut avui 41 minuts més, acabant en la posició 40, per darrera d’Isidre Esteve, 37è , i Laia Sanz, que ha acabat en una meritòria 21a posició amb el seu Mini.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments