RAIDS: Les diferències entre els T1U i els T1+

Un dels aspectes interessants d’aquest Dakar és la manera com la FIA va regular el balanç de rendiment entre el nou T1+ i el T1U, que inclou el prototip d’Audi.

Com és sabut, només ara, amb el naixement de la nova Copa del Món de Ral·li Raid, el Dakar ha tornat a la normalitat davant la FIA, amb la federació que ha imposat el mateix reglament per a tota la competició.

I en aquest context, calia igualar el tempo del nou T1+ de Toyota, BRX i el Ford Ranger de Martin Prokop amb els prototips híbrids de moment només d’Audi (T1 Ultimate/T1U) i la seva manera de fer és semblant a la què passa a la pista, per la qual cosa, al final de cada prova, s’analitzarà les dades i reajustarà el Balanç de Rendiment (BoP) per a la següent prova.

Després d’escoltar les declaracions dels homes d’Audi, queda clar que l’Audi està passat de pes, ja que amb 2.200 kg és molt més pesat que els T1+, de 2.000 kg de pes mínim.

D’altra banda, el T1+ i el T1U no poden augmentar ni baixar la pressió dels pneumàtics dins dels cotxes, com passa amb el T1 normal, i per a Audi aquest és un gran obstacle, de nou pel pes.

Evidentment, la nova tecnologia té coses bones, com el parell de l’Audi RS Q e-tron Dakar, que és molt millor que el T1+, però això no és, ni molt menys, suficient per marcar la diferència.

D’altra banda, Toyota Gazoo Racing està satisfet amb el que ha fet la FIA, i això està demostrant-se a les pistes amb l’equip al capdavant de la cursa amb facilitat.

En qualsevol cas, el que va marcar la diferència van ser els errors dels homes d’Audi i no les diferències en el rendiment dels cotxes. En aquests moments, els Audi estan corrent sense la pressió del resultat, i Carlos Sainz ja ha ofert un triomf a Audi per etapes. Veurem com evoluciona, però no es pot dir que l’Audi està lluny dels T1+.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments