DAKAR 2022 – ETAPA 7: Loeb – Lurquin comencen la segona setmana remuntant


Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Sebastien Loeb/Fabian Lurquin han guanyat la setena etapa del Dakar, superant a Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel per 5m26s, amb Carlos Sainz/Lucas Cruz en tercer lloc a 7m43s per davant de Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger i Yazeed Al Rajhi/Michael Orr, respectivament a 9m40 i 10m03s.

D’aquesta manera, a la classificació general, Al-Attiyah veu retallada una mica la diferència al capdavant, amb Al-Rajhi perdent la segona posició davant Sébastien Loeb, amb el francès a 44m59s del líder i amb 8m30s d’avantatge sobre Al Rajhi.

Carlos Sainz and Lucas Cruz on the Audi RS Q e-tron of the Team Audi Sport during the Stage 7 of the Dakar Rally 2022 between Riyadh and Al Dawadimi, on January 9th 2022 in Al Dawadim

El gran perdedor d’avui és, de nou, Giniel de Villiers, que ha tingut problemes, s’ha encallat a meitat d’etapa i ha cedit molt de temps. En quarta posició de la general es troben Lucio Álvarez/Armand Monleon amb un altre gran resultat provisional per la parella catalanoargentina.

Quinze minuts enrere hi ha Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (Mini/X-Raid Orlen Team), que també han pujat un lloc a la classificació general, igual que Orlando Terranova i Daniel Oliveras (BRX Hunter/Prodrive Bahrain Raid Xtreme) i tots els altres que venien darrere del Toyota Gazoo Racing del sud-africà.

Jakub Przygonski and Timo Gottschalk on the John Cooper Works Buggy of the X-Raid Orlen Team during the Stage 7 of the Dakar Rally 2022 between Riyadh and Al Dawadimi, on January 9th 2022 in Al Dawadimi, Saudi Arabia

Vladimir Vasilyev/Oleg Uperenko (BMW/VRT Team) són setens per davant de Martin Prokop/Viktor Chytka (Ford Ranger/Benzina Orlen Team) amb Sebastian Halpern/Bernardo Graue (Mini X-Raid Mini John Cooper Works Rally) poc després i tancant el 10 primers,
Vaidotas Zala/Paulo Fiúza (Mini JCW/Teltonika Racing), que aconsegueixen així el tan buscat Top 10, tot i que tenen a Mathieu Serradori/Loic Minaudier (Century/SRT Racing) a uns sis minuts.

Entre els catalans Nani Roma i Alex Haro han acabat avui en novena posició, Laia Sanz ha tornat a fer una gran etapa marcant el 26è millor temps. Carlos Checa, després de reenganxar-se, ha acabat en 35a posició mentre que Isidre Esteve ha estat 42è.

Laia Sanz (ESP) for X-Raid Mini John Cooper Works Rally races during stage 7 of Rally Dakar 2022 from Riyadh to Al Dawadimi, SaudiArabia on January 09, 2022

En la general Laia Sanz i Maurizio Gerini han fet un salt important ficant-se en el lloc 26, Isidre Esteve i Chema Vilallobos hab entrat en el top30 en la posició 28.

Classificació Etapa 9

Classificació General

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments