DAKAR 2022 – ETAPA 8: Ekstrom – Bergkvist s’estrenen, Loeb escurça les diferències

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Mattias Ekstrom/Emil Bergkvist han guanyat la seva primera etapa del Dakar, per davant de Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger, aportant així un doblet per a la marca alemanya. Ha estat un dia en què Sebastien Loeb/Fabian Lurquin han recuperat set minuts més a Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel posant el marge entre tots dos en el lideratge general en 37m58s.

Loeb avui ha evitat el triplet d’Audi ja que Sainz i Cruz han acabar en quarta posició, just per davant de Lategan – Cummings. El conjunt francobelga es manté a l’ofensiva i, si les coses continuen així, Al-Attiyah s’haurà de tornar a arriscar, cosa que no ha fet els darrers dos dies. Ningú dubta que el pilot de Toyota té més per donar, la tàctica és bona, fer passar els dies sense perdre massa temps, però a aquest ritme, Loeb pot donar-li un bon ensurt.

Sebastien Loeb
Sebastien Loeb (FRA) for Bahrain Raid XTreme races during stage 8 of Rally Dakar 2022 from Al Dawadimi to Wadi Dawasir,Saudi Arabia on January 10, 2022

Els desafortunats del dia d’avui són Lucio Álvarez/Armand Monleon, que no han passat el Km 86 i els que se’n beneficien Jakub Przygonski / Timo Gottschalk (Mini / X-Raid Orlen Team) que pugen a la quarta posició de la general, per darrera d’Al-Rajhi – Orr i seguits molt a prop per Orlando Terranova / Dani Oliveras a només tres minuts.

Sisè lloc per a Vladimir Vasilyev/Oleg Uperenko, per davant de Giniel de Villiers/Dennis Martin Prokop /Viktor Chytka , Sebastian Halpern/Bernardo Graue són novens i Mathieu Serradori/Loic Minaudier (Century/SRT Racing) tanquen el top10 amb els guanyadors de l’etapa d’avui, Mattias Ekstrom/Emil Bergkvist, pujant a l’11è lloc.

Laia Sanz
Laia Sanz (ESP) for X-Raid Mini John Cooper Works Rally races during stage 8 of Rally Dakar 2022 from Al Dawadimi to Wadi Dawasir,Saudi Arabia on January 10, 2022

Entre els participants catalans trobem a la Laia Sanz en 29a posició d’etapa i 22a a la general, Isidre Esteve 34è avui i 25è a la general consolidant el top30, i Nani Roma i Àlex Haro acabant l’etapa en la posició 37 després d’estar parats una bona estona per problemes mecànics en el seu cotxe.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments