WRC: La llista d’inscrits del Rallye Monte-Carlo 2022 al detall

El Rallye de Monte-Carlo que se celebra del 20 al 23 de gener, passarà a la història per ser el primer ral·li de la revolucionària nova era híbrida del Campionat del Món de Ral·lis. Els organitzadors de l’esdeveniment han publicat la llista definitiva d’inscripcions per a la prova d’hivern celebrada als Alps francesos i, a més dels 11 nous cotxes híbrids del Rally1, també hi ha una forta participació al WRC2, en total 75 inscrits.

L’equip campió del món Toyota Gazoo Racing entra amb tres GR Yaris Rally1 per a Sébastien Ogier, Elfyn Evans i Kalle Rovanperä. Benjamin Veillas figura a la llista al costat d’Ogier, per primera vegada des de la ‘jubilació’ de Julien Ingrassia.
Takamoto Katsuta condueix un quart GR Yaris per a la nova Toyota Gazoo Racing World Rally Team NG.

Ott Tänak, Thierry Neuville i Oliver Solberg són nomenats per conduir l’i20 N Rally1 de Hyundai Motorsport.

Quatre M-Sport Ford Puma Rally1 començaran el campionat. Craig Breen i Gus Greensmith van ser confirmar inicialment, mentre que Adrien Fourmaux i Sébastien Loeb es van incorporar a la plantilla britànica.

Loeb estarà acompanyat per Isabelle Galmiche, una antiga copilot de l’equip d’ovreurs.

És la primera vegada en 180 ral·lis del WRC que el nou vegades campió no s’associarà amb Daniel Elena, que va anunciar la seva ‘retirada’ al novembre.

Gus Greensmith anirà amb el suec Jonas Andersson després del debut conjunt del duet a la ronda final del 2021.

Rally_Monte-Carlo21_099
© Nacho Mateo

Diversos equips nous figuren en una bona plantilla del WRC2, que està encapçalada pel vigent campió, Andreas Mikkelsen, que torna a tenir a Marco Bulacia com a company a Toksport WRT Skoda. Mikkelsen es farà amb el serveis del copilot campió del 2021 Torstein Eriksen. Un altre Skoda Fabia Rally2 estarà en mans de Nikolay Gryazin, en el nou equip Toksport WRT 2.

L’equip Sainteloc Junior ha designat Eric Camilli i Sean Johnston per conduir el Citroën C3 Rally2, mentre que el campió del WRC3 Yohan Rossel pilotarà una versió del PH Sport. A Rossel l’acompanyarà Benjamin Boulloud, que inicialment estava fitxat amb Valentin Sarreaud.

El jove txec Erik Cais, que és un dels millors pilots txecs del Campionat d’Europa de Ral·lis, participa a l’equip de dos cotxes, el Yacco ACCR. Pierre Ragues pilotarà un Volkswagen Polo GTI per al mateix equip.

Rally_Monte-Carlo21_mikkelsen_skoda_fabia
© Nacho Mateo

L’excampió d’Europa Chris Ingram comença la primera d’un programa de set curses en un Skoda Fabia Rally2. Grégoire Munster estarà present amb un Hyundai i20 N, mentre que l’antic pilot de Peugeot, Hyundai, Mitsubishi i Toyota, Freddy Loix, farà la seva primera prova del WRC des del 2004, aquesta vegada amb un Skoda Fabia Rally2.

La nova categoria WRC3 compta amb les inscripcions del campió Júnior del WRC Sami Pajari, Enrico Brazzoli i Jan Cerny. Tots al volant del Ford Fiesta Rally3.
El guanyador del Ral·li de Montecarlo, François Delecour és el nom principal d’una potent inscripció de vuit cotxes a la categoria RGT. El francès conduirà un Alpine A110.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share