DAKAR 2022 – ETAPA 9: Toyota treu tot el potencial amb un triplet encapçalat per De Villiers

Des de motoresport.cat creiem indigne i infame que una prova amb l’esperit del Dakar es vegi tacada per la visita a un país on els drets humans i en especial els drets bàsics de les dones es veuen atacats dia rere dia.

Giniel de Villiers/Dennis Murphy (Toyota Gazoo Racing) han guanyat la novena etapa del Dakar per davant de Henk Lategan/Brett Cummings (Toyota Gazoo Racing), a 9 segons, i Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing) a 1:04 de De Villiers.

Un podi d’etapa totalment Toyota, després que Nasser Al-Attiyah/Matthieu Baumel han privat Mattias Ekstrom/Emil Bergkvist (Team Audi Sport) del segon podi consecutiu, al final de la novena etapa entre Wadi Ad Dawasir i Wadi Ad Dawasir.

Darrere del trio de Toyota i Audi, Sebastien Loeb/Fabian Lurquin (Prodrive Bahrain Raid Xtreme) han acabat en el cinquè lloc, a 2:11 de De Villiers, la qual cosa significa que han perdut més d’un minut davant Al-Attiyah a la general.

Sebastien Loeb (FRA) of Bahrain Raid Xtreme races during stage 09 of Rally Dakar2022 around Wadi Ad Dawasir, Saudi Arabia on January 11, 2022

L’etapa Wadi Ad-Dawasir s’ha iniciat més tard del previst per tal de permetre que els corredors amb més retard del dia anterior poguessin continuar el Dakar. L’etapa 9, tot i que comptava amb menys sorra que les anteriors, ha continuat amb dificultat, sobretot per la navegació.

Toyota ha començat dominant amb Henk Lategan agafant el lideratge després dels primers 40 km del dia. Nasser Al-Attiyah i Giniel de Villiers el seguien. Tanmateix, els dos Audis de Stéphane Peterhansel i Mattias Ekström no es quedaven enrere. Lategan ha continuat liderant l’etapa fins al tercer waypoint, on Giniel de Villiers s’ha posat al capdavant i ha acabat el dia més ràpid.

Nasser Al-Attiyah ha controlat l’etapa, i si era sisè en superar la marca dels 80 km, al final era Loeb qui cedia i Al-Attiyah qui es recuperava acabant l’etapa amb el tercer millor temps, a més d’augmentar el seu lideratge a la cursa en més d’un minut.

Nasser Al-Attiyah (QAT) of Toyota Gazoo Racing races during stage 09 of Rally Dakar2022 around Wadi Ad Dawasir, Saudi Arabia on January 11, 2022

Loeb està a 39:05 del líder del Dakar després de la novena etapa. Yazeed Al Rajhi/Michael Orr (Overdrive Toyota) es manté en tercer lloc de la general, ara a 58:44 segons d’Al-Attiyah, després d’acabar l’etapa en el lloc 14 a 6:35 de De Villiers.

Amb la victòria d’avui a l’etapa De Villiers, ha pujat al cinquè lloc de la general (+1:45:01) i segueix a Orlando Terranova/Daniel Oliveras (Prodrive Bahrain Raid Xtreme), a 1:36:09 d’Al-Attiyah.

Qui ha perdut posicions avui ha estat Jakub Przygonski/Timo Gottschalk (X-Raid Orlen Team), que ha acabat en 30è lloc a 19:02s del guanyador i ha caigut a dues posicions a la general, sent ara 6è, i Vladimir Vasilyev/Oleg. Uperenko (VRT Team), que han perdut una posició –ara és 7è– després d’acabar 16è a l’etapa a 8:40 s de De Villiers.

Laia Sanz of X-Raid Mini John Cooper Works Rally races during stage 09 of Rally Dakar2022 around Wadi Ad Dawasir, Saudi Arabia on January 11, 2022

Els catalans

Sainz i Cruz avui han acabat en sisena posició, Nani Roma i Àlex Haro ho han fet en la desena, Terranova i Oliveras han estat tretzens mentre que Álvarez – Monleón han acabat en divuitena plaça.

Carlos Checa ha acabat en 28a posició, Laia Sanz en 31a i Isidre Esteve en la 39a. En la general, Álvarez i el copilot català Monleón són en 22a posició, Laia Sanz és 23a i Isidre Esteve 26è.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments