DAKAR 2022 – ETAPA 11: Sainz i Cruz aconsegueixen la seva segona victòria, Al-Attiyah a punt per al pòquer

Carlos Sainz i Lucas Cruz (Audi Sport) han guanyat la seva segona etapa al Dakar d’enguany, un dia en què Nasser Al-Attiyah i Matthieu Baumel (Toyota Gazoo Racing) té a tocar un nou Dakar.

Lucio Álvarez i Armand Monleon (Overdrive Toyota), han tornat a brillar aconseguint una sensacional segona posició amb Mattias Ekstrom i Emil Bergkvist (Audi Sport) just darrere. En quarta posició han arribat Nani Roma i Àlex Haro que avui sortien molt endarrere a l’etapa i aconsegueixen un gran resultat, tancant el top5 ens trobem a De Villiers i Murphy.

Sebastien Loeb (FRA) of Bahrain Raid Xtreme races during stage 11 of Rally Dakar2022 around Bisha, Saudi Arabia on January 13, 2022 // SI202201130159 // Usage for editorial use onl

Avui, Stéphane Peterhansel ha pagat un gran peatge per haver d’obrir la pista, perdent sis minuts al quilòmetre 4 de la carrera. Sainz i Cruz l’han avançat aconseguint mantenir el ritme, en una jornada difícil no tant per a la navegació sinó pel que fa al terreny.

Nasser Al-Attiyah ha mantingut el control de la cursa, com ho porta fent des de després del dia de descans, i ha tornat a no cometre errors, punxades o problemes mecànics, i amb això entra a l’últim dia de cursa 33m19s per davant de Loeb. Avui el qatarià ha perdut 4:20 davant el francès, però una penalització de 5 minuts per al francès fa més a prop la seva quarta victòria al Dakar.

Nasser Al-Attiyah (QAT) of Toyota Gazoo Racing races during stage 11 of Rally Dakar2022 around Bisha, Saudi Arabia on January 13, 2022 // SI202201130192 // Usage for editorial use only

Sebastien Loeb i Fabian Lurquin no poden fer molt més, deixant clar però que els BRX estan preparats per lluitar pels triomfs del Dakar. Yazeed Al Rajhi i Michael Orr (Overdrive Toyota) són tercer amb aproximadament una hora d’avantatge i es prepara per aconseguir el seu millor resultat al Dakar, millorant el 4t lloc del 2020.

Orlando Terranova i Dani Oliveras (Prodrive Bahrain Raid Xtreme) són quarts i tenen Giniel de Villiers i Dennis Murphy a 13 minuts, que hauria de ser suficient per mantenir la posició. El millor resultat de l’argentí al Dakar és el cinquè lloc el 2014, per la qual cosa també està a prop de millorar el seu palmarès.

Jakub Przygonski (POL) of X-Raid Orlean Team races during stage 11 of Rally Dakar2022 around Bisha, Saudi Arabia on January 13, 2022 // SI202201130141 // Usage for editorial use only

S’espera que el sud-africà de Toyota quedi cinquè en un Dakar en què ha viscut diversos problemes, i no tots mecànics precisament. Jakub Przygonski i Timo Gottschalk (X-Raid Orlen Team) també estan a prop d’aconseguir el sisè lloc, pitjor que el quart lloc que va aconseguir el 2019 i el 2021.

Mathieu Serradori i Loic Minaudier (Century/SRT Racing) són setens, però només 5m 30s per davant de Mattias Ekstrom/Emil Bergkvist, de manera que les posicions encara podrien canviar aquí.

Laia Sanz (ESP of X-Raid Mini John Cooper Works Rally races during stage 11 of Rally Dakar2022 around Bisha, Saudi Arabia on January 13, 2022 // SI202201130129 // Usage for editorial use only //

La representació catalana avui també ha tingut a Carlos Checa en la posició 28 de l’etapa, Laia Sanz en la 30a i Isidre Esteve en la 33a. A la general la Laia és en la 23a posició mentre que l’Isidre és en la 27a.

Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share