DAKAR 2022 – T3: Chaleco López guanya per tercera vegada, els catalans a un gran nivell

Chaleco López potser no ha guanyat cap etapa aquest any, però la seva consistència durant tota la cursa li va permetre consolidar progressivament el seu lideratge entre els SSV T3 (prototips lleugers). El pilot xilè es va posar al capdavant després de l’etapa 2 i va «navegar» cap a la victòria, malgrat els esforços dels seus oponents de l’equip Red Bull, amb Seth Quintero al capdavant, que va batre el rècord de victòries d’etapa, amb 12 triomfs.

Chaleco López, guanyador de les curses SSV T3 el 2019 i el 2021, ha aconseguit el seu tercer triomf al Dakar. El xilè va deixar les motos el 2014, i en el seu debut a la SSV el 2019, va guanyar. Va ser tercer el 2020, va tornar a triomfar el 2021, repetint la gesta aquest any, confirmant una vegada més que és una de les estrelles més grans del Dakar que ha produït Sud-Amèrica. En set participacions en la categoria de motos entre el 2007 i el 2014, l’ídol xilè va acabar dues vegades al podi amb el tercer lloc el 2010 i el 2013.

Aquest any ha vençut per davant del suec Sebastian Eriksson per 51:28, amb Cristina Gutierrez Herrero en tercera posició a 4:34:43. La pilot de Burgos ha aconseguit l’última plaça del podi després d’una prova llastrada pels problemes mecànics que l’han endarrerit molt.

Els catalans, a un gran nivell

La tripulació catalana formada per Santiago Navarro i Marc Solà, de l’equip FN SPEED, han estat quarts. Han fet un Dakar de menys a més, amb alguns problemes mecànics en el seu vehicles que els impedia en algunes zones pitjar a fons l’accelerador. L’altre català l’equip, Jordi Segura, ha acabat en la divuitena posició.

L’aventura de l’equip català amb el seu propi T3, ASM Motorsport, amb Xavi Foj al volant va acabar a l’etapa 4 quan el novell cotxe, l’Oryx T3, patia una fallada en el seu motor i no permetia continuar en cursa a la tripulació.

ASM Motorsport

L’equip íntegrament català tripulat per Mercè Martí i Margot Llobera abandonaven el Dakar 2022 després d’una accident en la penúltima etapa que deixava tocada l’estructura del seu vehicle, els comissaris tècnics de la FIA van pendre la decisió de no deixar-les pendre la sortida per seguretat.

El gran guanyador d’etapes és Seth Quintero amb 12 triomfs, Guillaume De Mévius va guanyar l’etapa 2, i només ells dos han guanyat per etapes.

A la classificació general la història va ser diferent pels problemes que van afectar Seth Quintero molt primerenc a la cursa. El nord-americà va liderar l’etapa 1A i 1B, però a partir d’aleshores sempre va ser Chaleco López, fins al dia 12.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments