WRC: Irlanda del Nord punxa en la seva cursa cap al Mundial

L’encara desconeguda prova del WRC prevista per a l’agost tenia clar color irlandès.

Després de mesos de discussió entre els responsables d’aquest esdeveniment i el govern d’Irlanda del Nord, no s’ha arribat a cap acord. La BBC es refereix a un risc “financer creixent” amb “una continuació del projecte inviable” perquè l’executiu d’Irlanda del Nord tarda a donar suport econòmicament a aquest projecte.

“És descoratjador per als competidors i els aficionats al Regne Unit i Irlanda perdre’s un esdeveniment de classe mundial com el WRC per tercer any consecutiu”

Bobby Willis (promotor del ral·li d’Irlanda del Nord) a la BBC.

“És una pèrdua enorme i la prova hauria generat 10 milions de lliures per a l’economia amb visitants esperats d’arreu del món i hauria estat l’impuls post-Covid que el turisme i l’hostaleria a la província necessitaven molt. Tinc la intenció de treballar estretament amb el promotor del WRC per identificar opcions per al 2023. El nostre esdeveniment té un fort suport, ja que la comunitat del motoresport al Regne Unit i a tot Irlanda té un desig increïble de veure el WRC tornar aquí”.

El director del WRC Promoter, Simon Larkin, lamenta aquesta situació:

“El WRC Promoter i totes les parts interessades estaven molt entusiasmats amb la idea d’un ral·li a Irlanda del Nord.

Hi ha una gran història d’herois i pilots que surten d’Irlanda, i hi ha una passió pels esports de motor i això ho podeu veure amb les motos i les carreres de carretera. Hi ha molta il·lusió, i també hi ha molt coneixement. Estem segurs que això hauria proporcionat un retorn de la inversió important. És una llàstima i espero que ho puguem fer el 2023″.

Per tant, la prova del WRC prevista del 18 al 21 d’agost perd un candidat molt seriós i les solucions de substitució són escasses. El Monza Rally Show, roda de recanvi del WRC durant les dues últimes temporades, podria fer el truc mentre el ral·li d’Ypres sembla desinteressat. El desembre passat, Alain Penasse va admetre que no havia trobat una data que s’adapti al calendari del WRC.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments