WRC: Loeb comença dominant la primera etapa del Rallye Monte-Carlo 2022

Aquest divendres s’han disputat sis especials del Rallye de Montecarlo i Sébastien Loeb lidera la que és la prova inaugural del Campionat del Món de Ral·lis (WRC). La lluita ha estat amb Sébastien Ogier, un dia en què Adrien Fourmaux es va veure obligat a retirar-se i Gus Greensmith guanyava una cronometrada per primera vegada en la seva carrera.

Loeb (M-Sport Ford) obria la jornada, superant a Ogier (Toyota) per 1,2 segons, cosa que no va ser suficient per destronar-lo del primer lloc que regentava després de la nit del Turini. Fourmaux (M-Sport Ford) patia una aparatosa sortida de la carretera –ha resultat il·lès com el copilot– que ha provocat la seva retirada.

Loeb guanyava en els trams 4 i 5, Guillaumes/Péone/Valberg i Val-de-Chalvagne/Entrevaux. Així, el nou vegades campió del món liderava, beneficiant-se també de les dificultats d’Ogier que fins i tot va caure tercer lloc per darrere d’Evans.


La tarda va començar amb Loeb imposant-se al tram 6 (Roure/Beuil 2), però Gus Greensmith va encapçalar els temps en el segon pas per Guillaumes/Péone/Valberg per guanyar la primera especial de la seva carrera. Va superar a Ogier per 1,4 segons, ja que va avançar a Evans al segon lloc de la general. La jornada va acabar amb una altra passada a Val-de-Chalvagne/Entrevaux, on Ogier va ser 1,5 segons més ràpid que Thierry Neuville (Hyundai). Loeb era quart, també per darrere d’Ott Tänak (Hyundai), però acabar la jornada al capdavant a 9,9 segons d’Ogier. Evans és tercer a 22 segons, amb els cinc primers tancats per Neuville i Tänak.

Amb tres victòries en els trams, Stéphane Lefebvre (Citroën) és el líder de l’Open WRC2 després d’aquest divendres, només 1,4 segons per davant d’Andreas Mikkelsen (Toksport WRT/Skoda). Yohan Rossel (Citroën) ha liderat dues especials, però és tercer a la general, a 19,1 segons del primer lloc. A WRC2 Junior, Marco Bulacia Wilkison (Skoda) lidera amb un clar marge de 32,9 segons sobre Erik Cais (Ford).

Mauro Miele (Skoda) està 1m20.4s per davant d’Olivier Burri (Volkswagen) al WRC2 Masters, després d’haver guanyat les especials del matí; Freddy Loix (Skoda) va marcar el ritme a la tarda, però és tercer a 3m49.8s del davant. Jan Černý (Ford) va guanyar quatre de les sis cronometrades divendres i està 26,7 segons per davant de Sami Pajari (Ford).

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments