WRC: Ogier fa dissabte i lidera el Rallye de Monte-Carlo 2022

Al final de la penúltima jornada, Sébastien Ogier és líder destacat al capdavant del Rallye de Montecarlo, motiu pel qual està en bon camí per guanyar la prova inicial del Campionat del Món de Ral·lis (WRC). El seu principal rival segueix sent Sébastien Loeb, una prova de la qualitat de tots dos i de la importància del factor experiència en aquest ral·li.

Aquest dissabte ha estat un autèntic mal de cap per tots els equips. Hyundai perdia Tänak per problemes en el primer tram, Solberg es sortia. La sensació de la primera jornada, Greensmith, patia problemes tècnics al seu Ford Puma. Evans, que era tercer, es sortia en la part final de “Sisteron” quedant el cotxe penjant d’una paret a punt de caure, fet que provocava la neutralització del tram.

La tarda té nom propi, Kalle Rovanpera, el de Toyota ha marcat els dos millors registres a les dues repeticions. Sent al tram 13 (Saint-Geniez/Thoard 2), l’escratx més contundent, quan ha superat Ogier per uns cinc segons. Oliver Solberg i Craig Breen es deixaven 20,4 segons, i Loeb cinquè a 21,1 segons.


Això vol dir que Loeb ha perdut més de 15 segons davant Ogier, i per tant lidera el ral·li amb 21,1 segons d’avantatge sobre el seu compatriota. Breen és tercer en 1m26s, mentre que Rovanperä i Gus Greensmith (M-Sport Ford) completen els cinc primers.

A l’Open WRC2 s’hi han viscut dues baixes. Stéphane Lefebvre (Citroën) lluitava per la victòria però ahir va ser sancionat 30 minuts per una infracció, abans de retirar-se per danys derivats d’un incident al tram 11. Marco Bulacia Wilkinson s’ha vist obligat a retirar-se per problemes tècnics. Andreas Mikkelsen (Toksport WRT / Skoda) és, fins ara, el més regular, ha guanyat dues especials aquest dissabte i lidera amb 22,4 segons d’Erik Cais (Ford).

Cais lidera el WRC2 Junior amb 44,5 segons d’avantatge sobre Grégoire Munster (Hyundai) on Nikolay Gryazin (Skoda) és tercer a 1m21,9s. El WRC2 Masters continua dirigit per Mauro Miele (Skoda), que s’avança 1m32.1s sobre Olivier Burri (Volkswagen) tot i haver guanyat només una de les cinc cronometrades de dissabte. Sami Pajari (Ford) ha superat a Jan Černy (Ford) després d’una clara victòria al tram 12 i lidera l’Open WRC3 amb 14,7 segons d’avantatge.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share