WRC: El Ralli de Portugal 2022 presenta el seu itinerari

Amb una estructura molt semblant a l’any 2021, el Ral·li de Portugal 2022 té com a gran novetat la súper especial de Coimbra, que eleva a tres el nombre d’aquest tipus de trams durant la prova.

El Ral·li de Portugal acollirà el debut dels nous cotxes híbrids sobre camins de terra, innova amb tres súper especials (Coimbra, Lousada i Porto). La prova tindrà un total de 343,3 quilòmetres contra rellotge, al llarg de 22 especials al nord i al centre del país.

Oficialment, els primers quilòmetres sobre terra del nous Rally1 es podran veure, el 19 de maig (dijous), al Shakedown, que, un any més, tindrà lloc a Baltar/Paredes. Bàsicament, és l’última prova que tenen els pilots i equips per definir o corregir els últims paràmetres, i està programat entre les 09:01 i les 14:00h.

Una jornada que també estarà marcada per l’inici de la lluita contra rellotge, amb el Coimbra Super Special. Un debut a la competició organitzada per l’ACP, a partir de les 20:40. Una especial de tres quilòmetres de llargada, dissenyada al perímetre urbà de la ciutat de Mondego, que promet oferir molt espectacle als aficionats. Amb aquesta novetat, també serà la primera vegada que el programa del Ral·li de Portugal inclou tres súper especials, dues d’elles urbanes.

Com en les darreres edicions, la primera jornada “real” del ral·li estarà marcada pel pas en quatre de les cronometrades més emblemàtiques del centre del país: Lousã, Góis, Arganil i Mortágua . Especials que es recorreran dues vegades (a excepció de Mortágua), abans del viatge al Nord, on, a última hora de la tarda (19.03 h), té lloc la Súper Especial de Lousada. En total, 122,88 quilòmetres de trams.

El 21 de maig, els equips s’enfronten a tres dobles passades pels escenaris de Vieira do Minho, Cabeceiras de Basto i Amarante, aquest últim amb sortida des de Mondim de Basto. De tornada al final del dia, el Porto Super Special, previst començar a les 19:03. Amb un total de 159,14 quilòmetres cronometrats seran el repte d’aquest dissabte.

La ronda de les sempre espectaculars especials de Fafe està programada per a l’última jornada del ral·li de Portugal. Diumenge, els competidors s’enfronten a un doble pas per tres trams, que sumen un total de 58,22 quilòmetres: Felgueiras, Montim i Fafe. I, com en els darrers anys, el segon pas per Fafe tornarà a tenir la condició de Power Stage.

En total, l’edició 2022 del Ral·li de Portugal es basa en un recorregut de 1.535,35 quilòmetres, dels quals 343,30 quilòmetres es disputen contra rellotge, en un total de 22 cronometrades.

Serà la quarta prova del calendari mundial de ral·lis i, en competició, també hi haurà les categories WRC2, WRC2 Junior, WRC3, WRC3 Junior, així com el Campionat de Portugal de Ral·lis, la Peugeot Rally Cup Ibèrica i la Toyota GAZOO Racing Ibèrica.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments