WRC2: Mikkelsen – Eriksen esquiven tots els paranys per emportar-se el Rallye Monte-Carlo 2022

Andreas Mikkelsen i Torstein Eriksen (Skoda Fabia Evo Rally2) van guanyar el Rallye de Montecarlo al WRC2 Open, superant a Erik Cais i Petr Těšínský (Ford Fiesta MKII Rally2) per 55,4 segons, amb Nikolay Gryazin i Konstantin Aleksandrov (Skoda Fabia Evo Rally2) tercer, a més d’un minut del txec.

Grégoire Munster i Louis Louka (Hyundai i20 N Rally2) van acabar en quarta posició després d’arribar al final del tercer dia de cursa al podi, però els prop de 40 segons no van ser suficients per mantenir Gryazin darrere seu.

Puede ser una imagen de 1 persona, automóvil y carretera
Nacho Mateo

Un triomf de Mikkelsen arriba després d’un dissabte complicat per al noruec, en què una punxada li va impedir relaxar-se.

En un ral·li ple d’alta i baixos, el primer sot va ser quan el líder al final de la jornada de divendres, Stéphane Lefebvre i Andy Malfoy (Citroën C3 Rally2), va ser penalitzat amb mitja hora, perquè els seus ouvreurs van cometre una infracció greu per ser dins a tram quan va arrancar la disputa del mateix. Dissabte, el francès es va retirar després de perdre, literalment, una roda.

Entre els damnificats en aquest ral·li també hi ha la sanció de cinc minuts i mig de Yoann Rossel va ser aixecada després d’una apel·lació, que el va mantenir a 17,7 segons del líder de la classe, Andreas Mikkelsen, en segon lloc, però ho va perdre tot amb una sortida de carretera i perdent gairebé tres minuts, i perdent totes les possibilitats d’aconseguir un bon resultat, ja que va baixar a la quarta posició. Va acabar el ral·li sisè en una cursa plena d’aventures, amb una punxada l’últim dia.

Imagen
Nacho Mateo

També Marco Bulacia va tenir problemes, perdent gairebé tres minuts per problemes mecànics al Skoda Fabia Rally2 evo. Això va promocionar a Erik Cais a la classificació general. El txec, que fa volar el Ford Fiesta Rally2, no va ser problema pel noruec que va augmentar el marge que el separa de Cais el diumenge i va resoldre el ral·li.

Amb tot, Sean Johnston i Alexander Kihurani (Citroën C3 Rally2) van acabar quarts per davant de Munster i Rossel, amb Chris Ingram (Skoda Fabia Evo Rally2) setè.