OPINIÓ: Tancat Media o com torna la censura a la Fórmula 1

Des de l’arribada del Liberty a la F1, el Gran Circ ha obert les seves portes i finestres als aficionats, mostrant molt més i deixant enrere les èpoques obscures de Bernie Ecclestone. Però aquest inici de temporada 2022 la F1 ha tornat al que era abans.

Els resultats de la nova proposta de Liberty Media estan a la vista i després d’anys d’una pèrdua d’interès i aficionats, la F1 ha tornat a créixer i tot gràcies a que ara el Circ és molt més accessible, sèrie Netflix, bombardeig a les xarxes socials i tot sumat en un últim any amb un duel dels que fan historia.

Per tant, és difícil d’entendre el motiu per el qual els aficionats no podran veure la primera prova de la nova era de la F1 a Barcelona. Uns dies de test ​​que se celebraran a porta tancada. L’amenaça que els primers dies de proves es fessin a porta tancada sonava a la llunyania però malauradament s’ha convertit en una realitat que ens golpeja a tots. La decisió sorprèn perquè tot i ser una nova era amb cotxes nous, les unitats de potència, tot i ser noves, utilitzen una tecnologia ja coneguda, per la qual cosa el “perill” d’una primera setmana de proves caòtica, amb massa problemes tècnics no té sentit.

En una època en què la F1 vol estar oberta al públic, la primera prova que la primera prova es faci a porta tancada és un oxímoron propiament dit i també una gran bajanada. Bahrain té una cartera més plena i sembla que es va pagar per tenir l’exclusivitat de les primeres imatges de la nova era de la F1. No deixa de ser un truc publicitari per al país asiàtic per ser el protagonista de les imatges que tindran més impacte i que duraran més mesos en la retina dels aficionats.

És legítim que la F1 vulgui guanyar diners amb les proves, al cap i a la fi és una manera de donar visibilitat al campionat i a les pistes que les acullen. Però després de tanta publicitat, tant de parlar de la nova era, els primers metres es faran a porta tancada. Per a una F1 més oberta i més accessible, aquesta decisió té tints d’un altre temps, decebre tots els aficionats a la F1 que esperen impacients la nova era. Si l’any passat va acabar malament, amb tota la polèmica al voltant de la final, aquest any no comença de la millor manera, amb una decisió almenys molt discutible.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments