JWRC: L’escola del WRC fa el salt a l’institut amb els nous cotxes de 2022

Ja es coneix l’alineació de pilots per al Campionat Junior WRC 2022, que inclou el retorn del vigent campió de la FIA Junior WRC Sami Pajari.

Vuit equips s’alinearan al Ral·li de Suècia amb cotxes idèntics, l’M-Sport Fiesta Rally3, amb dos novells que s’incorporaran a l’alineació. Sami Pajari és el primer pilot que entra al WRC Junior com a campió vigent des de Patrick Sandell el 2007, amb Per Gunnar Andersson l’únic pilot que va guanyar més d’un títol Junior WRC després de triomfar al campionat el 2004 i el 2007.

S’espera que Pajari reprengui la batalla amb el subcampió del 2021, Jon Armstrong, amb els dos pilots que opten per incorporar nous copilots, amb Enni Malkonen assegut al costat de Pajari i Brian Hoy amb Armstrong.

El guanyador del Tour de Corse 2018, Jean-Baptiste Franceschi, torna a la plantilla en el que està a punt de ser un campionat molt disputat, després d’haver guanyat a Pajari a l’ERC3 júnior el 2021. L’entrada de Franceschi és el resultat de l’”Escala de l’Oportunitat” de M-Sport.

Un parell d’equips novells s’uneixen a la llista amb el kenià McRae Kimath i fent el seu debut al Junior WRC després del seu exitós debut al Safari Rally Kenya 2021 en un Fiesta Rally3. Després de fer el seu debut en el WRC a l’esdeveniment de casa al Ral·li Acròpolis de Grècia el 2021, Panagiotis Roustemis s’embarca en la seva primera temporada completa de ral·lis internacionals al Junior WRC.

Maciek Woda, cap del Campionat Júnior WRC:

“Tornem a tenir una formació talentosa per al Junior WRC el 2022, la qual cosa és encara més emocionant si teniu en compte que estem entrant a la nostra primera temporada de competició amb cotxes de tracció a les quatre rodes.
La notícia més destacada és el retorn de Sami Pajari, que torna a entrar al campionat després de guanyar el 2021, però en realitat és un recorregut natural de progressió que va del Fiesta Rally4 al Fiesta Rally3. Fa que el JuniorWRC sigui un repte completament nou per a Sami i tots els altres que tornen ara que és un campionat de tracció a les quatre rodes.

Serà un any molt interessant i gairebé una continuació de l’any passat també amb Sami i Jon tots dos tornant amb pilots com William Creighton, Lauri Joona i Robert Virves, que tots sabem que són molt competitius.

Estic molt content de veure també el nom de Franceschi a la llista d’inscrits, va tenir una gran progressió per arribar al punt on és ara, i sé que és un pilot molt talentós, que estic segur que estarà en la lluita fent el campionat encara més interessant. McRae Kimathi és el primer dels nostres dos nous equips dels quals m’agradaria parlar, va impressionar molt al Safari en un Fiesta Rally3 l’any passat i està mostrant una bona actitud. També és una història similar per a Panagiotis, que sé que ha treballat molt dur per entrar al campionat d’enguany, així que serà interessant seguir el seu progrés al llarg de la temporada”.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments