WRC: El nou director de ral·lis de la FIA, Robert Reid, ja mira la cap a la nova normativa que substituirà els Rally1

El nou reglament tècnic del Campionat del Món de Ral·lis, el Rally1, es va estrenar al Rallye de Montecarlo a principis d’aquest mes, però la FIA ja està pressionant per esbrinar quin tipus de cotxe hauria de substituir-lo tan aviat com fos possible.

La normativa Rally1 és un primer pas cap a mètodes de propulsió més sostenibles amb la introducció de motors elèctrics conjuntament amb motors de combustió interna alimentats per biocombustibles.

Diverses personalitats del món dels ral·lis, inclosos alguns dels seus responsables i algunes marques, ja han suggerit que el WRC ja va tard en assolir la seva fita híbrida i que hauria de ser més ambiciós.

El recentment elegit director de ral·lis de la FIA, Robert Reid, ha donat suport públicament al nou reglament encara que també està desitjant que s’avanci cap a una nova fórmula tècnica el més aviat possible en una entrevista al mitjà DirtFish.

“Una de les coses que ja he dit al promotor és que hem de començar a pensar ja en el proper cotxe. Hem d’assegurar-nos que seguim fent passos i aquest és un bon pas que estem fent ara.

“Probablement diria que sí, que estem uns anys darrere d’on hauríem volgut ser-hi, però no crec que sigui una situació extrema.

Reid creu que es poden explorar altres vies de propulsió com a opcions per al proper reglament.

Veurem cap a on volen anar els fabricants. Gran part de la indústria, probablement impulsada per les decisions polítiques més que res, s’inclina pels vehicles elèctrics. Crec que la FIA i l’automobilisme tenen una gran oportunitat de ser el banc de proves de moltes solucions diferents.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments