CATALUNYA: Prèvia Ral·li Lloret de Mar 2022

El Campionat de Catalunya de Ral·lis obre el teló aquest cap de setmana amb una de les proves de major rellevància del calendari, per trams i per una llista d’inscrits sense precedents amb, inclús, participació internacional.

La prova, organitzada per VLine Org, tindrà el seu epicentre en la localitat costanera de Lloret de Mar. Una de les poques proves que comptarà amb dues jornades de competició més shakedown, la qual cosa ja fica en context la rellevància de l’esdeveniment.

El matí de divendres 4 de febrer encendrà el motors amb la disputa del shakedown a Lloret Blau, per l’antiga carretera que unia les poblacions de Vidreres i la pròpia Lloret. A les 18:13 del mateix divendres començarà el primer tram cronometrat amb la Pujada dels Àngels que el continuarà Santa Pellaia i Canyet. Tres trams que es repetiran el mateix divendres a partir de les 21:52 h, ja de negra nit.

Dissabte serà el torn d’altres tres trams històrics com son Tossa – Sant Grau, Cladells i Osor. En total la prova comptarà amb 586 km dels quals 146 seran contra el cronòmetre, el que suposa prop d’un 25% del total del recorregut.

© Francesc Rodríguez

Una llista d’inscrits històrica

Amb 143 equips inscrits i amb participació internacional, destacant la gran presència de pilots francesos, la prova gironina demostra un gran estat de forma. A la sortida hi haurà una dotzena de vehicles Rally2, encapçalat pels actuals campions de Catalunya Eduard Pons i Alberto Chamorro, diversos GT com el de Xavi Domenech o el del Jordi Gaig, i una singularitat que ens farà gaudir de valent com es el Hyundai Accent WRC de Stuart Irvine.

Continuant amb quatre rodes motrius hi trobem dues unitats de la categoria N5 amb dues unitats diferents com son el Citroën C3 de Marià Parés o el Nissan Micra de d’Alberto Martínez. Entre els dues rodes motrius hi haurà majoria de pilots al volant del Peugeot 208, com és el cas de Dani Oliveras i Gerard Alsina, el campió del VolantRACC 2021 Ferran Aymerich sortirà amb un 208 R2 i amb una unitat Rally4 hi haurà Oscar Palomo acompanyat per Xevi Moreno.

Francesc Rodríguez

A més de velocitat el Ral·li de Lloret també hi trobem Regularitat Sport, Regularitat Super Sport i Legend, amb la gran novetat de la presència de Seat Históricos que participarà de forma oficial a la prova amb quatre vehicles, Seat 127 Gr.2, Seat 1430, Seat 1400 B i Seat Ibiza 1.5). A més aquesta prova serà puntuable per primera vegada per la Copa d’Espanya d’Escuderies de Ral·lis per a Vehicles Històrics.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share