RAIDS: Prèvia Baja Rússia 2022

Amb seu al Complex Esportiu i d’Entreteniment d’Igora Drive –a 54 km de Sant Petersburg– per tercera temporada consecutiva, la 18a edició de l’única Baja sobre neu i gel del món es disputarà durant tres dies i nou trams de l’11 al 13 de febrer.

Al-Rajhi va guanyar la prova en la seva única visita el 2014 amb el copilot alemany Timo Gottschalk i afrontarà la Baja d’aquest any amb el nord-irlandès Michael Orr. El duo va acabar tercer en el recent Ral·li Dakar i espera donar a Overdrive Racing una cinquena victòria a Rússia per seguir amb les victòries de Tapio Suominen, Aron Domzala i Nasser Al-Attiyah al volant dels Toyota Hilux el 2015, 2017 i 2018.

El pilot de Sant Petersburg, Vladimir Vasilyev, va guanyar la prova de casa el 2013 amb un G-Force Proto i en les dues darreres temporades amb un BMW X3. El guanyador de la Copa del Món de la FIA i de la Copa del Món de Bajas Cross Country forma equip amb Oleg Uperenko en aquesta ocasió amb un Mini Cooper Countryman de VRT. Junts van acabar desens a la general del recent Ral·li Dakar.

La principal competència de la T1 per a les dues tripulacions líders ve d’Andrey Rudskoy al seu NG-Energo G-Force BARS, els dos prototips Gaz Raid Sport GAZelle NEXT d’Aleksey Ignatov i Evgenii Sukhovenko, Sergey Uspenskiy (Toyota Hilux) i el Nac Rally Team Ford F-150 de Pawel Molgo.

Deu tripulacions competiran en la categoria T3: Fernando Álvarez lidera el seu Can-Am de South Racing i s’enfronta a la competència d’un trio de pilots d’Aràbia Saudita, quatre tripulacions russes i dues espanyoles.

La companya d’equip d’Álvarez, Dania Akeel, va guanyar la categoria T3 a la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country de l’any passat i competeix amb els seus companys saudites Saleh Al-Saif i Mashael Al-Obaidan. Enrique Reyes i Ramilo Suárez sortiran amb un parell de Can-Ams i Vadim Fedotov, Anastasiya Nifontova, Armen Puzian i Pavel Silnov condueixen els quatre Can-Ams russos.

Sis Can-Ams i un Polaris lluitaran en la categoria T4. El polonès Tomasz Bialkowski condueix l’únic Polaris RZR Pro XP contra rivals Can-Am de cinc països. El lituà Egidijus Valeisa, el saudita Yousef Al-Dhaif, el portuguès Filipe Nascimento, el rus Sergei Remennik i el brasiler Cristiano De Sousa Batista completen el planter.

Remennik és un competidor habitual a ral·lis internacionals dins de l’ERC i de la Copa de Rússia i s’ha passat a la disciplina off-road per a aquest esdeveniment. Serà copilotat al Can-Am de l’Snag Racing Team per Sergei Kariakin, que normalment s’asseu al seient del pilot a les proves internacionals de cross-country i ha subministrat el SSV per Remennik.

Atès que és probable que les temperatures baixin fins a -10 ˚C i -30 ˚C, i que el gel i la neu abundant siguin freqüents, els competidors podran utilitzar pneumàtics amb tacs de fins a 1,5 cm.

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share