ERC: ERC Open, la nova categoria per als Rally2 Kit, N4 i RGT

L’ERC Open ha estat establert per WRC Promoter, el nou promotor de l’ERC a partir d’aquesta temporada, exclusivament per als cotxes Rally2 Kit, Grup N4 homologat i RGT.

Es tracta d’assignar la normativa Rally2 Kit el seu espai per poder competir a nivell internacional, així com la maquinària del Grup N4 i RGT. L’ERC Open utilitzarà la mateixa assignació de punts que les altres categories de l’ERC, comptant els competidors amb els seus sis millors resultats de vuit proves.

El Rally2 Kit ofereixen cotxes tracció a les quatre rodes i fomenta l’enginy tècnic dels equips independents a un menor cost. Entre els exemples de cotxes Rally2 Kit -que vénen amb un “kit” de peces de rendiment del proveïdor oficial ORECA- utilitzats a l’ERC el 2021 hi ha l’Škoda Fabia, el Suzuki Swift i el Toyota Yaris. Un Audi A1 Quattro de l´equip EKS JC de Mattias Ekström en associació amb l´empresa sud-africana Rally Technic, també ha estat desenvolupat i provat per l´excampió de l´ERC Junior Emil Bergkvist.

A més dels cotxes del Kit Rally2, l’ERC Open comptarà amb alguns dels noms més emblemàtics del ral·li a través del Grup N4 i RGT. El Grup N4 és el domini del Mitsubishi Lancer i del Subaru Impreza, mentre que l’Abarth 124 rally, l’Alpine A110 RGT i el Porsche 997 GT3 estan construïts segons la normativa RGT.

Iain Campbell, director de l’ERC:

L’ERC és un campionat per a tots els participants i l’ERC Open reflecteix a gran mesura això. Havent observat l’augment de la popularitat dels Rally2 Kit, era important seguir proporcionant una sortida a aquests cotxes i als seus pilots i equips per competir internacionalment. També és molt clar que encara hi ha interès pels cotxes del Grup N4 i RGT i amb la Copa RGT de la FIA que apareix a tres rondes de l’ERC aquest any, era un pas lògic incloure els cotxes RGT a l’ERC Open”.

A més de l’ERC Open, el 2022 s’atorgaran els títols següents a l’ERC

  • Campionat Europeu de la FIA per a Pilots, Copilots (cotxes de Rally2)
  • FIA ERC3 per a pilots i copilots (cotxes de Rally3)
  • FIA ERC4 per a pilots i copilots (cotxes de Rally4 i Rally5)
  • FIA ERC4 Junior per a pilots de 27 anys o menys l’1 de gener del 2022, que competeixin en cotxes de Rally4 o Rally5 amb pneumàtics Pirelli
  • FIA European Rally Championship per Equips (per a cotxes Rally2, Rally3, Rally4, Rally5)
Subscriu-te
Notificació de
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share