RAIDS: Vasilyev supera tots els problemes tècnics per guanyar la Baja Rússia 2022

L’experimentat pilot rus Vladimir Vasilyev es va sobreposar a un problema de transmissió i a un canvi de caixa de canvis el primer dia per assaltar i segellar una quarta victòria, la tercera consecutiva, a la Baja Rússia Northern Forest, la prova inaugural de la Copa del Món FIA de Bajas Cross-Country 2022 i la primera trobada d’una nova Copa del Món de Ral·lis Cross-Country de la Zona Euroasiàtica.

Copilotat per Oleg Uperenko al volant d’un Mini Cooper Countryman, Vasilyev es va posar al capdavant a la segona especial de les nou disputades per pistes gelades i cobertes de neu a través dels boscos de la regió de Leningrad. El de Mini semblava estar al comandament fins que va patir el problema de la transmissió.

Amb la caixa de canvis canviada a l’àrea de servei, Vasilyev va poder recuperar una mica de temps en les dues últimes especials de dissabte i aconseguir victòries en les dues especials de diumenge li van permetre apropar-se al líder, Tomasz Bialkowski, i arrabassar-lo la victòria per un marge de 7min 24s.

Vasilyev, que s’ha assegurat el màxim de punts tant al campionat de FIA Bajas com a la Copa de la Zona FIA Euràsia

Ha estat un bon últim dia. Estava nevat al matí però, durant el segon pas, els cotxes van deixar solcs profunds i estrets. Hi havia molts cotxes a les categories T3 i T4. Era com anar sobre rails. Però estic molt content amb la victòria. És un bon resultat per a nosaltres.

Sergey Uspenskiy (Toyota Hilux) va començar l’última jornada en quarta posició i va superar tant Tomasz Bialkowski com Anastasiya Nifontova a les dues últimes especials per assegurar-se la segona posició a la general.

Nifontova va pujar al podi i la pilot i navegant de Can-Am, Ekaterina Zhadanova, també va triomfar a la disputada categoria T3.

El saudita Yazeed Al-Rajhi havia guanyat la prova el 2014 i va formar equip a Rússia per primera vegada amb el seu navegant habitual Michael Orr. El favorit abans de la cursa va guanyar l’especial de classificació i va sortir segon als trams per a la primera de les especials més llargues, però va xocar amb una roca amagada a la neu. L’impacte resultant va danyar la direcció i el braç inferior de la suspensió del Toyota Hilux i va deixar Al-Rajhi fora de la cursa pel primer lloc.

El pilot de ral·lis rus Sergey Remennik va fer la transició a les carreres de tipus Baja per primera vegada en un Can-Am Maverick de l’equip Snag Racing i va acabar quart a la general i va guanyar la categoria T4.

Bialkowski s’havia adjudicat la victòria a la categoria T4 amb el seu Polaris RZR 64 Pro XP Turbo. Però el polonès va ser desqualificat a les verificacions posteriors a l’esdeveniment per una violació de la mesura del restrictor d’aire i una infracció secundària del reglament tècnic.

L’equip South Racing Can-Am va inscriure dos Mavericks per a Fernando Álvarez i la pilot saudita Dania Akeel. Álvarez va completar els sis primers llocs i es va assegurar el segon lloc a T3, mentre que la saudita va gaudir de l’experiència de conduir sobre neu i gel per primera vegada i va completar el ral·li en setè lloc a T3.

Resultats

1. Vladimir Vasilyev (RUS)/Oleg Uperenko (LVA) Mini Cooper Countryman                                      4hr 43min 34sec

2. Sergey Uspenskiy (RUS)/Marina Danilova (RUS) Toyota Hilux                                                           4hr 50min 58sec

3. Anastasiya Nifontova (RUS)/Ekatrina Zhadanova (RUS) Can-Am Maverick X3  (T3)                       4hr 54min 32sec

4. Sergey Remennik (RUS)/Yaroslav Fedorov (RUS) Can-Am Maverick XRS (T4)                                4hr 55min 32sec

5. Fernando Alvarez (ESP)/José Luis Diaz (ARG) Can-Am Maverick X3 (T3)                                           4hr 59min 35sec

6. Vadim Fedotov (RUS)/Alexandr Kupriyanov (RUS) Can-Am Maverick X3 (T3)                               5hr 03min 51sec            

7. Pavel Silnov (RUS)/Kirill Shubin (RUS) Can-Am Maverick X3 (T3)                                                      5hr 06min 26sec

8. Miguel Angel Valero (ESP)/Jaqueline Ricci (ESP) Can-Am Maverick XRS (T4)                                 5hr 08min 21sec

9. Saleh Al-Saif (SAU)/Egor Okhotnikov (RUS) Can-Am Maverick X3 (T3)                                              5hr 11min 17sec

10. Armen Puzian (RUS)/Evgenii Zagorodniuk (RUS) Can-Am Maverick X3                                       5hr 13min 04sec

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
el més vell
el més nou
Inline Feedbacks
View all comments