FÓRMULA 1: Massi fora, entra el VAR

La investigació sobre la polèmica final d’Abu Dhabi va finalitzar recentment i es va discutir a la Comissió de F1 amb algunes mesures ja adoptades com és la destitució de Michael Masi del seu càrrec de director de curses de F1.

Després d’una temporada amb decisions no sempre consensuades i amb criteris a vegades dispars, la direcció de la cursa sempre estava sota pressió, amb els equips (i la comunitat de la F1 en general) mostrant no poques vegades el seu descontentament, però la situació es va complicar per Masi.

Les decisions preses durant l’última cursa de l’any, sobretot a les darreres voltes quan es va retirar el Safety Car, les normes apuntaven a un altre tipus de procediment fent créixer el malestar amb la FIA en l’ull de l’huracà, així que la marxa de Masi s’acaba entenent.

La FIA implementarà un nou sistema, alternant entre el director de curses del WEC Eduardo Freitas i l’antic director de curses del DTM Niels Wittich. A més de canviar de directors de carrera, la FIA introduirà un nou sistema de control de cursa virtual (una mena de VAR a la F1), així com prohibirà les comunicacions directes de l’equip al director de la cursa.

És un canvi profund en la manera d’operar la direcció de curses, en un any en què la F1 s’està revolucionant, amb nous cotxes, noves filosofies i una nova governança ja en marxa, també veiem canvis en la part de la direcció de les curses, un canvi que fa temps que es feia necessari. Veurem si té els efectes desitjats.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments