WEC: Porsche fica a punt el seu Hypercar al Circuit de Barcelona – Catalunya

El circuit de Barcelona – Catalunya ha estat l’escenari on el nou Hypercar de Porsche Penske Motorsport va superar la seva primera prova a gran escala amb bona nota. El fabricant alemany continuarà el seu desenvolupament durant les properes setmanes de cara al 2023.

L’objectiu d’aquesta prova era posar en marxa els sistemes, desenvolupar els pneumàtics i optimitzar la interacció entre el motor V8 Turbo i els elements híbrids, d’acord amb la normativa. Durant diversos dies de proves, els nous pilots de fàbrica de Porsche Felipe Nasr i Dane Cameron van estar desenvolupant el nou vehicle.

«L’èxit d’aquestes proves va ser un pas important. Durant les nostres primeres voltes a la nostra pista de proves a Weissach, era essencial assegurar-nos que les funcions bàsiques del prototip LMDh funcionaven bé. A Barcelona hem vist tota l’extensió del desenvolupament: curses de resistència, treball de camp i, molt important, l’optimització de la interacció entre tots els socis implicats en aquest projecte. Em va semblar molt impressionant la rapidesa amb què la gent de Porsche, Penske, Michelin, Multimatic i altres es van reunir com una unitat».

Thomas Laudenbach, vicepresident de Porsche Motorsport.
Porsche LMDh, Barcelona (E) Test

«Hem realitzat les primeres proves en un circuit real i vam aconseguir duplicar el quilometratge anterior del cotxe fins a més de 2.000 quilòmetres. Incloent els nostres socis, més de 70 persones estaven treballant. Des del punt de vista organitzatiu, era un altre repte. Hem avançat molt no només amb el cotxe, sinó també amb la cooperació operativa i els processos dins de Porsche Penske Motorsport. Però encara ens queda molt camí per recórrer per arribar a on volem ser”.

Urs Kuratle, director del programa Hypercar
Porsche LMDh, Barcelona Test

El feedback dels pilots, els enginyers i l’equip sempre ha estat positiu. Aquest test ens dóna l’oportunitat d’ordenar les dades recollides durant les properes setmanes i mesos i afrontar la competició el 2023 amb la millor preparació possible.

Jonathan Diuguid, director general de Porsche Penske Motorsport.

Porsche continuarà el programa de desenvolupament del seu Hypercar en diversos circuits d’Europa i Amèrica del Nord. A la tardor, el cotxe serà homologat, seguit d’una primera sortida el gener de 2023 per a les 24 h de Daytona.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments