RAIDS: Pons – Mena viuen una complicada Baja Jordània 2022

Tot i no haver competit mai sobre dunes, un terreny sempre complicat, Eduard Pons confiava en poder sortir d’Aqaba (Jordània) amb un bon grapat de punts. L’experiència del seu copilot Oriol Mena i la reconeguda validesa del seu equip tècnic, format per les estructures South Racing i Baporo, sumaven les garanties necessàries en una cita del més alt nivell.

Després de les bones sensacions al shakedown del dijous, PONS Rallysport encarava amb ganes la primera etapa, la més llarga de la prova. Quan es trobaven rodant aproximadament en el quilòmetre 48, en un estret canyó d’un antic riu, van topar frontalment contra el vehicle #402 que havia comès la temeritat de tornar contra direcció a gran velocitat després d’haver-se perdut.

Aquest fet va provocar danys importants al Can-Am Maverick XRS dels catalans, que van haver de retirar- se de l’etapa i dir adéu de forma injusta a aconseguir qualsevol bon resultat.

L’esforç titànic de tot l’equip de South Racing i Baporo per arreglar el vehicle i tenir-lo llest per la jornada de dissabte va donar els seus fruits i Eduard Pons – Oriol Mena es van reincorporar a la prova tot i el dolor físic, a conseqüència del xoc, i d’una penalització de 37 hores.

Intentant treure’s el mal sabor de boca, el pilot de Lleida va sortir amb prudència en els primers quilòmetres del total de 152 que tenia la segona etapa, però poc a poc va notar que el feeling amb el copilot i el cotxe era molt bo i tot i no haver competit mai sobre aquest terreny, desèrtic i amb dunes, Pons començà a incrementar progressivament el ritme. El resultat va ser una magnífica 8a posició de la general i 2a a la seva categoria (T4), tan sols 29 segons per darrera dels vencedors, que donava esperances a tot l’equip pels propers reptes que els esperen al Campionat del Món de Bajas Cross Country. En el còmput general de la prova no van ser capaços de recuperar el temps de la considerable penalització i van finalitzar en 18ena posició final, sent 7ns a la seva categoria.

En paraules del propi Eduard:

“Ha estat una jornada absolutament progressiva. La barreja de dunes i una intensa pluja ha fet l’etapa molt complicada i hem decidit sortir a un ritme conservador. Hem anat atrapant cotxes i superant-los i fins que no hem tingut via lliure no hem atacat. Llàstima que per 29 segons se’ns ha escapat el triomf a la categoria. Tinc una doble sensació en aquesta Jordan Baja: molt satisfet pel resultat d’avui però descontent per l’incident d’ahir, que ens ha privat de lluitar pel podi entre els vehicles T4.”

La propera cita programada pel pilot de la marca PONS serà durant el cap de setmana del 4 i 5 de març a Lorca, prova sobre terra puntuable pel S-CER (Supercampeonato de España de Rallyes) on tornarà a competir amb l’Skoda Fabia Rally2 evo. Alberto Chamorro tornarà a les labors de copilotatge.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments