WRC: Hyundai i Neuville tornen a tocar el cel mente que M-Sport Ford baixa als inferns durant la primera jornada del Ral·li de Suècia 2022

La primera jornada del Ral·li de Suècia ha acabat amb Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) al capdavant de la classificació amb 4.3s per davant de Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR Yaris Rally1), amb un final de jornada devastador pels pneumàtics d’Elfyn Evans, Esapekka Lappi i Oliver Solberg que son tercer, quart i cinquè respectivament.

Abans de l’última cronometrada del dia, la súper especial d’Umea Sprint, Evans liderava amb 0.6s davant Neuville, amb Lappi a 1.5s i Rovanpera a 6s. Al final de l’especial, el líder és Neuville, amb 4,3 segons d’avantatge sobre Rovanpera, tercer lloc per Evans a 7,4 segons i Lappi ha baixat a la quarta posició a 8,8 segons. Solberg ja està en 28.1s. Una clara mostra de la igualtat que està tenint aquesta prova hivernal.

“Hem fet una tarda intel·ligent. El cotxe ha funcionat perfectament avui i els pocs canvis de configuració que hem fet a l’assistència han funcionat bé. En el tram més llarg hem conservat els pneumàtics i l’estratègia ha funcionat bé

Neuville

Pel que sembla, el Hyundai en terrenys menys adherents, funciona bé. No només Neuville ha liderat la prova, Tänak a comandat la classificació durant la jornada d’avui fins que el sistema híbrid del seu i20 Rally1 ha dit prou i l’ha fet abandonar.

Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally1) són sisens amb un dia ple de problemes i sortides de pista, Adrien Fourmaux/Alexandre Coria (Ford Puma Rally1) son just per darrera essent molt curosos durant tot el dia per acumular quilòmetres en una superfície en què no tenen molta experiència, Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) són vuitens completant una jornada complicada amb errors i problemes mecànics.

Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1), han quedat fora de cursa abans d’hora, després de sortir-se fora de la carretera a un banc de neu. Tornen demà, però M-Sport ha passat de tocar el cel a Monte-Carlo a l’infern que està semt aquest Ral·li de Suècia.

En el WRC2, Ole Christian Veiby ha perdut el lideratge davant d’Andreas Mikkelsen, per quatre segons de diferència amb un desconegut Gryazin que és tercer amb un estil de conducció molt més fi del que ens té acostumats.

En el Junior WRC, el finlandès Lauri Joona lidera, set segons per davant del britànic Jon Armstrong.

Classificació primera etapa Ral·li Suècia 2022

1Neuville Thierry/ Wydaeghe M.
Hyundai i20 N Rally1
2Rovanperä K./ Halttunen Jonne
Toyota GR Yaris Rally1
+00:04.3
3Evans Elfyn/ Martin Scott
Toyota GR Yaris Rally1
+00:07.4
4Lappi Esapekka/ Ferm Janne
Toyota GR Yaris Rally1
+00:08.8
5Solberg Oliver/ Edmondson E.
Hyundai i20 N Rally1
+00:28.1
6Katsuta T./ Johnston Aaron
Toyota GR Yaris Rally1
+01:18.9
7Fourmaux Adrien/ Coria Alexandre
Ford Puma Rally1
+01:32.9
8Greensmith Gus/ Andersson Jonas
Ford Puma Rally1
+01:48.1
9Mikkelsen Andreas/ Eriksen T.
Škoda Fabia Rally2 Evo
+03:08.9
10Veiby O./ Skjærmoen S.
Volkswagen Polo Gti R5
+03:13.0
Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments