RAIDS: Prèvia a l’Abu Dhabi Desert Challenge 2022

Creat pel nou president de la FIA, Mohammed Ben Sulayem, el 1991, el primer esdeveniment de llarga distància de l’Orient Mitjà es va unir a la Copa del Món de Ral·lis Cross-Country de la FIA per primera vegada el 1993 i ha estat una prova molt popular al campionat des de llavors.

L’Abu Dhabi Desert Challenge té la seva base al circuit de Yas Marina, als afores d’Abu Dhabi, per a les formalitats prèvies a l’esdeveniment, abans de traslladar-se a un bivac adjacent a l’exclusiu complex desèrtic de Qasr Al-Sarab, al més profund de l’Empty Quarter dels EAU, i es disputarà en cinc etapes desèrtiques. El recorregut d’aquest any comprèn al voltant d’un 62% de desert obert i una ruta total de 1.948,66 km, fent servir algunes de les dunes més espectaculars i remotes del món.

Sota la direcció de la FIA i la experimentada gestió d’ASO, el nou Campionat Mundial de Ral·lis Cross-Country de la FIA ha cobrat vida aquest any amb la inclusió del Ral·li Dakar per primera vegada, i molts dels protagonistes a l’Aràbia Saudita són presents als EAU.

Sébastien Loeb and Fabian Lurquin
Sébastien Loeb and Fabian Lurquin on the BRX Prodrive Hunter T1+ of the Bahrain Raid Xtreme Team during the Stage 7 of the Dakar Rally 2022 between Riyadh and Al Dawadimi, on January 9th 2022 in Al Dawadimi, Saudi Arabia

En la seva 31a edició, la cita a Abu Dhabi marca un nou començament, sense deixar enrere la seva llarga tradició: la prova dels Emirats és la més antiga i la més fidel de totes les que componen la temporada dels mundials FIA i FIM.

El 2021, l’Abu Dhabi Desert Challenge va celebrar el seu trentè aniversari. Aquesta cita reuneix diversos guanyadors entre els favorits als títols del W2RC. Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing), ja es va imposar en tres ocasions a Abu Dabi (2008, 2016 i 2021). Vladimir Vasilyev (VRT Team) va guanyar la copa del món el 2014 i es va adjudicar dues vegades l’Abu Dhabi Desert Challenge (2014-15). Just abans que ell, s’imposava Nani Roma (Bahrain Raid Xtreme) a la prova el 2013. A continuació, cal remuntar-se fins al 2009 per trobar l’última victòria de Guerlain Chicherit (GCK Motorsport).

Jakub Przygonski and Timo Gottschalk dakar mini
Jakub Przygonski and Timo Gottschalk on the John Cooper Works Buggy of the X-Raid Orlen Team during the Stage 5 of the Dakar Rally 2022 around Riyadh, on January 6th 2022 in Riyadh, Saudi Arabia

Cotxes: Al-Attiyah a un cotxe enganxat

A les classificacions FIA del W2RC ja han començat les batalles. Nasser Al-Attiyah i Mathieu Baumel ja han marcat el seu terreny. Líder, amb 85 punts, el duo va comptar amb el suport de Yazeed Al-Rajhi, 3r al Dakar i de la classificació provisional (51 punts), per oferir a Toyota Gazoo Racing un total de 80 punts a la classificació de fabricants. Un avantatge que buscaran retallar tan ràpid com sigui possible els equips Bahrain Raid Xtreme i X-Raid Mini JCW, empatats a 45 punts. BRX torna aquest any amb Sébastien Loeb. Segon al Dakar, el francès, acompanyat per Fabian Lurquin, a tan sols 1 punt d’Al-Attiyah (84), gràcies als seus resultats a l’Aràbia Saudita.

Denis Krotov, al volant del buggy X-Raid Mini JCW, aspirarà a un nou podi a Abu Dhabi, igual que el seu company d’equip, el polonès Jakub Przygonski, que va lluitar de valent pel segon lloc durant l’última edició. Mathieu Serradori (SRT) és en cinquena posició a 33 punts, mentre que l’argentí Sébastian Halpern, que conduirà per primera vegada un Toyota Hilux, intentarà millorar el seu 5è lloc aconseguit el novembre passat.

305 Lopez Contardo Francisco (chl), Latrach Vinagre Juan Pablo (chl), EKS – South Racing, Can-Am XRS, T3 FIA, W2RC, action. during the Stage 2 of the Dakar Rally 2022 between Hail and Al Artawiya, on January 3rd 2022 in Al Artawiya, Saudi Arabia – Photo Julien Delfosse / DPPI

T3-T4: Chaleco i Jones marquen el ritme

Al Dakar es van distribuïr els papers dels protagonistes. A T3, Chaleco López (South Racing Can-Am) va aprofitar l’oportunitat que se li presentava al seu pas a la nova categoria per guanyar el Dakar i col·locar-se al capdavant (90 punts). Li trepitgen els talons els dos OT3 de l’equip Red Bull Off-Road Júnior de Cristina Gutiérrez (72 punts) i de Seth Quintero (63 punts). De Mevius i Guthrie completaran l’armada de l’equip Red Bull Off-Road Junior. Després d’un Dakar en què va tenir problemes, Jean-Luc Pisson, al volant d’un PH-Sport Zephyr, intentarà brillar a l’ADDC.

A T4, el clan South Racing ha aconseguit el lideratge. Austin Jones (Can-Am Factory South Racing) va acabar primer al Dakar i també al capdavant del campionat amb un total de 83 punts, amb un marge còmode sobre els dos següents, empatats en punts. Rokas Baciuška (South Racing Can-Am) i Marek Goczał (Cobant Energylandia Rally Team) tenen tots dos 68 punts. Michal Goczał, germà i company d’equip del polonès, és quart a 57 punts. Tot i el seu vuitè lloc a la classificació provisional (8 punts), tothom haurà de vigilar el jove Lucas del Río. El c

Subscriu-te
Notificació de
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Author

Share