WRC: Els Estats Units d’Amèrica segueixent treballant per aconseguir una prova al calendari

En una entrevista amb el mitjà nord-americà Jalopnik, Mark de Jong, líder d’un projecte per portar el campionat del món de ral·lis de tornada als Estats Units, que tenien per davant molta feina però que tenen les eines per portar-lo a terme.

Pot ser una mica optimista pensar en el 2023, però estem fent el possible. En general, el que busquem és un lloc que estigui, ja ho sabeu, prou a prop de carreteres difícils per a les cronometrades, però també d’una ciutat amb fama internacional i una ubicació relativament fàcil per viatjar internacionalment.

Acabes tenint una opció una mica més limitada amb aquestes condicions. Però no us estranyaria si digués coses com ara que la costa del Pacífic al voltant de Seattle és probablement un bon lloc per estudiar.

Del 1985 al 1988, el campionat mundial de ral·lis es va establir als voltants de Seattle per a l’Olympus Rally amb especials properes a l’oceà Pacífic. També s’estan considerant altres pistes com els Apalatxes del sud.

També s’ha centrat l’atenció cap a Utah, Colorado o fins i tot Nova Anglaterra. En el cas d’una prova enmig de les Rocalloses, Mark de Jong sap molt bé que haurà de lluitar per aconseguir els acords dels municipis.

He tingut la sort de conduir per tot el món durant els últims 20 anys. M’he trobat amb molts enfocaments diferents en els acords per realitzar els tancaments de carreteres i no hi ha res que m’hagi trobat que m’hagi sorprès.

El que sí sé és que has de ser extremadament exhaustiu. Perquè et fan preguntes, i esperen que sàpigues les respostes. Així que mentre fem els deures, no crec que hi hagi res que ens sorprengui.

Segons De Jong, els tres actuals fabricants del WRC estan molt interessats en un viatge als Estats Units però sobretot Ford.

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments