RAIDS: Audi i Petrhansel fan història guanyant l’Abu Dhabi Desert Challenge 2022

Stephane Peterhansel ha completat l’últim dia de l’Abu Dhabi Desert Challenge 2022 només preocupant-se d’arribar a la meta. El francès ha acabat a 16 minuts del guanyador del dia, Nasser Al-Attiyah i guanya el ral·li per poc menys de mitja hora, aconseguint així la primera victòria de l’Audi RS Q e-tron en competició en només la seva segona carrera. Audi fa història en aconseguir que un vehicle híbrid amb propulsió 100% elèctrica derroti vehicles de combustió en raids per primera vegada. Pinta bé el futur per a Audi amb aquest gran començament de campanya.

El podi de la categoria de cotxes el completaven Martin Prokop i Kuba Przygonski, mentre que Sebastien Loeb ha acabat quart a la general entre els T1 amb la qual cosa es posa líder del campionat per un punt sobre Nasser Al-Attiyah. Tots dos pilots favorits per guanyar el Mundial se n’aniran amb les ganes d’un millor resultat i sumar bons punts en aquesta cursa. Tant Peterhansel com Prokop no estan inscrits pels punts.

Chaleco López ha aconseguit una notable victòria a la categoria T3, guanyant la seva segona carrera consecutiva al Mundial i escapant-se com a líder del campionat buscant el seu primer títol sobre les quatre rodes. López ha estat segon a l’última etapa, però només 1 minut i 15 segons de Cristina Gutiérrez, que sortia a atacar però necessitava recuperar 10 minuts per derrotar Chaleco a la general. Finalment, Chaleco guanya per 8 minuts i 18 segons seguit de Gutiérrez, amb Seth Quintero completant el podi a 1 hora i 22 minuts.

Per a López, aquest esdeveniment també significa la seva primera victòria general al Mundial de Ral·li Raid, ja que ha guanyat la classificació de vehicles de quatre rodes pel fet que Peterhansel i Prokop no estaven inscrits en aquesta categoria. El podi del W2RC a l’esdeveniment va ser conformat per López, Gutiérrez i Kuba Przygonski.

Subscriu-te

El butlletí del motor en català

Totes les novetats de casa nostra en la nostra llengua

Subscriu-te
Notificació de

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments